SUTRA JE POMRAČENJE SUNCA: Ovo su najveće teorije i zablude koje MORATE ZNATI! (FOTO) (VIDEO)

Neki smatraju da "zaklanjanje" Sunca predstavlja predskazanje da je životu na Zemlji došao kraj, dok drugi tvrde da pomračenje može samo da ostavi posledice po vaše zdravstveno stanje

  • 11

Pomračenje Sunca je najavljeno za 20. mart, a zahvatiće oko 90 odsto sunčevih zraka i videće se širom Velike Britanije. Ukoliko planirate da izlazite napolje u tim trenutcima najbolje bi bilo da se na adekvatan način zaštitite jer posledice po vas mogu da budu kobne! Takođe, ovo pomračenje, kao i većinu drugih prati bezbroj teorija koje nam govore šta nam se zapravo dešava i da nam dolazi "Sudnji dan"! 

BLIŽI SE TOTALNO POMRAČENJE SUNCA: Evo šta će se sve dogoditi 20. marta! (GIF)

Neki smatraju da "zaklanjanje" Meseca predstavlja predskazanje da je životu na Zemlji došao kraj, dok drugi tvrde da pomračenje može samo da ostavi posledice po vaše zdravstveno stanje.

SEKS TOKOM POMRAČENJA SUNCA: Evo da li ćete roditi đavola ili će vam se desiti nešto još gore!

SMAK SVETA

Pomračenje koje dolazi par nedelja pre pomračenja Meseca izgleda veoma značajno. Naime, u petak će se poklopiti pomračenje Sunca, Super Mesec i prolećna ravnodnevica.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ovo je redak primer ukazuje na probleme koji treba da se dese u Evropi - rekao je sveštenik Mark Blic za hrišćanski sajt "Rut Sors".

BLIŽI SE APOKALIPSA: Sveštenik upozorava da je pomračenje Sunca poslednje upozorenje (FOTO) (VIDEO)

– Ovo je poruka za čitavo čovečanstvo jer će ova pojava biti potpuno vidljiva na Severnom polu, koji nije teritorija nijedne države što znači da se upozorenje ne odnosi ni na jednu zemlju pojedinačno – tvrdi Bob Odel, koosnivač sajta "Rut Sors".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Takođe, deo hrišćanskih propovednika sa Zapada poteglo je ovom prilikom i proročanstvo o krvavom Mesecu iz Knjige proroka Joila koje ukazuje da je tetrada – četiri uzastopna pomračenja Meseca sa šest punih meseca između – znak da se bliži kraj sveta.

Nesvakidašnja pojava pod imenom "Krvavi mesec", započela je u aprilu totalnom lunarnom eklipsom, koja je bila vidljivom iz obe Amerike kao i sa Novog Zelanda i ostalih delova Pacifika. Pomračenje Meseca posledica je padanja Zemljine senke na Mesec.

KRVAVI MESEC: Ovako je izgledalo pomračenje koje je najavilo kraj sveta (VIDEO)

Ipak, dok su naučnici ovaj fenomen očekivali sa uzbuđenjem, dežurni apokaliptičari smatraju da je to samo još jedan razlog da se pokrenu priče o kraju sveta. Dok se jedni pripremaju za redak prizor pomračenja Meseca, drugi strahuju od ostvarenja biblijskog proročanstva.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

NE GLEDAJTE U SUNCE, "OSLEPEĆETE"!

Ukoliko budete pratili pomračenje pod "budnim okom" ono može da izazove velike probleme i oštećenje vida, pa vam je zato preko potrebna zaštitna oprema, upozoravaju stručnjaci.

Posebno rizične kategorije stanovništva su deca. U Velikoj Britaniji su zbog pomračenja dve škole zabranile učenicima da posmatraju ovaj prirodni fenomen.

NEMOJTE NI SLUČAJNO DA PRAVITE SELFI ZA VREME POMRAČENJA SUNCA, a evo i zašto je to opasno! (GIF)

Tkiva u oku prenose znatan deo zračenja do mrežnjače oka koja je osetljiva na svetlost i koja se nalazi pri zadnjem delu oka. Gledanje direktno u Sunce u bilo kom trenutku, uključujući i za vreme pomračenja, može da dovede do solarne retinopatije, oštećenja mrežnjače prouzrokovano sunčevim zračenjem.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

 

Ove stvari NE ZABORAVITE tokom pomračenja Sunca:

1. Ne zaboravite da uključite farove dok vozite

2. Nemojte da gledate direktno u Sunce tokom pomračenja

3. Nikako ne pravite selfi i

4. Koristite specijalne naočare sa filterom koje štite vaše oči

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA