Tražio je pijaću vodu, a kopanjem došao do nečega što je sada VELIKA TURISTIČKA ATRAKCIJA! (FOTO)

Jernej Slapšak je prilikom kupovine svoje porodične kuće bio svestan da se na njegovom posedu nalazi rudnik "Polhova jama", koji decenijama nije u funkciji. Međutim, kada je trebalo dovesti pijaću vodu do kuće, on je rešio da krene sa kopanjem baš na tom mestu

  • 5

Neverovatna stvar je da kada mislite da ste jednom kupovinom namirili sve svoje potrebe, ali onda vas život nagradi jednim - rudnikom. I to ne bilo kakvim, već zlata vrednim! Kada kažemo zlata, ne mislimo to bukvalno, ali je dovoljan da postane turistička atrakcija i da porodica Slapšak iz Slovenije od toga može da ubira plodove. Pored toga, mnogobrojni turisti su veoma zadovoljni šta to rudnik ima da ponudi i kako se domaćini prema njima ophode.

 

U ovom raju na zemlji uživaće sva vaša čula (FOTO) (VIDEO)

 

Jernej Slapšak je prilikom kupovine svoje porodične kuće bio svestan da se na njegovom posedu u Laškom u Sloveniji nalazi rudnik "Polhova jama", koji decenijama nije u funkciji. Međutim, kada je trebalo dovesti pijaću vodu do kuće, on je rešio da krene sa kopanjem baš na tom mestu. Izbacili su veliku količinu blata i kada su zašli u dubine ove "pećine" shvatili su da ih tamo čeka mnogo više od vode. Bogat stalaktitima, srebrom i aluminijumom, ovaj rudnik je neka vrsta nebrušenog dijamanta.

 

- Otkrili smo da je ovo bio rudnik srebra i da iz njega može da se crpi voda za piće. Sami smo ga sređivali deset godina - rekao je vlasnik rudnika Jernej Slapšak.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Takođe, rudnik po imenu "Postojinska jama" godinama privlači veliki broj turista, a više o tome pročitajte OVDE

 

Zato je porodica Slapšak rešila da zajedničkim snagama krene u sređivanje podzemnih prolaza i osposobi rudnik za turistička razgledanja.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Ono što je ostavilo veliki pečat na sve posetioce jeste gostoljubivost i pažnja koja im je posvećena. U rudniku im je poslužena domaća rakija, kobasica i domaći hleb kao mali znak pažnje i pomoć da "prežive" na temperaturi od 10 stepeni. Nakon što su završili sa obilaskom, posetioci su dobili čašu domaćeg vina da "okrepe dušu i telo".

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

DOMAĆE PIVO I ČOKOLADE: Ovo slovenačko selo je raj za hedoniste (FOTO)

 

- Spremili smo malu zakusku u rudniku kako bismo popričali i da se posetioci malo opuste, probaju naše domaće proizvode - rekao je Jernej.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Nakon obilaska, posetioci su punog stomaka i sa mnogo utisaka, uputili u Laško u "Thermani Park Laško" kako bi na miru mogli da uživaju u ostatku dana i iskoriste sve pogodnosti kao što su bazen, đakuzi i sauna. I naravno, da se kvalitetno i dobro najedu i spreme za ostale avanture.

 

(Ana Đokić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Gaga macora

    5. jul 2015 | 18:28

    Samo ste zaboravili da napisete gde se nalazi rudnik

  • Lazar

    5. jul 2015 | 22:12

    Jadan on i srecan ....nije znao hahah Oce to oce....nema rudnika u kome je sve iskopano!!!

  • Балканска-Правила

    7. jul 2015 | 18:12

    Код нас би му то држава одмаx узела.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA