Videla je kako sekira odseca prste njenoj majci, a onda je uradila nešto genijalno (VIDEO)

Ajla Hačinson (16) je svoju ideju predstavila na jednom školskom sajmu, a ubrzo nakon toga ova šesnaestogodišnjakinja je pokrenula biznis

  • 6

Ajla Hačinson (16) kao mala je videla svoju majku kako je posekla svoj prst sekirom dok je sekla drva, pa je ona još tada rešila da pronađe bezbedniji način za sečenje cepanica. Sada je ova devojka sa Novog Zelanda u tome i uspela, jer je napravila izum koji omogućava upravo to.

 

Neverovatno lak način da iscepate drva. Primenite ga i bićete pravi drvoseča!

 

Svoj alat nazvala je Kindling Cracker, a reč je zapravo o držaču za drvo koji je napravljen od metala i koji dolazi sa čekićem. Cepanica se postavi u njega i udari čekićem kako bi se podelila na jednake delove, sprečavajući bilo kakve povrede.

 

Ajla je svoju ideju predstavila na jednom školskom sajmu, a ubrzo nakon toga ova šesnaestogodišnjakinja je pokrenula biznis ne samo na Novom Zelandu, već je potpisala ugovor i sa jednom od najvećih kompanija za proizvodnju alata u Americi, Northern Tools and Equipment.

 

Danas se samo na Novom Zelandu koristi nekoliko desetina hiljada Kindling Cracker-a, a ova devojka je osvojila brojne nagrade širom sveta.

 

Pogledajte video:

 

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Рођа

    14. septembar 2015 | 11:50

    Питао бих је ја шта би радила да има десет метара као ја испод куће, сваки пањ у просеку 50 килограма... У мојим зимским чаролијама овакве справице не помажу

  • M.M.

    14. septembar 2015 | 11:50

    Zao mi je za majku a tebi svaka cast pametnice!

  • Sizif

    14. septembar 2015 | 15:44

    Radije bi sebi ruku do zgloba odsjekao nego da ovako cijepam, trebas 10 puta udariti cekicem da prepolovis. Ovako sijekirom udaris jednom i gotovo. Ma da svaka cast curi, potrudila se. Takvih ljudi nam treba u svijetu. P.S. sjekira je sjekira

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA