Dečaku spojili otkinutu glavu, tinejdžeru smanjili penis, vatrogascu presadili lice! Ovo su najluđe operacije (VIDEO)

Koliko je medicina napredovala pokazuju slučajevi zabeleženi protekle godine u kojima su bukvalno otpisani pacijenti spaseni sigurne smrti

  • 3

Proteklu 2015. godinu obeležile su potpuno neverovatne medicinske priče. Sigurno se sećate da je u svetskim medijima poput eksplozije odjeknula vest da je slanina jednako štetna po zdravlje kao i cigarete, a u centru pažnje bile su i priče o štetnosti šećera.

RODILA BEBU S PLASTIČNIM LICEM: Devojčica preminula posle dva dana, medicina bez objašnjenja! (VIDEO)

Ipak, ovom prilikom podsetićemo vas na neke priče koje su obeležile prošlu godinu, ali bi se pre mogle svrstati pod kategoriju bizarnog.

Tako je tu priča o čoveku kojem je presađen penis, zatim priča o Kineskinji kojoj je iz glave izvađeno više od 100 larvi crva, čoveku koji je sa makazama u glavi ušetao u urgentni centar, kao i momku kojem je presađeno lice.

Uboli ga makazama u oko, on sam otišao u bolnicu

U Meksiku je početkom prošle godine zabeležen slučaj da je čovek kojem su makaze bile zarivene u oko. Džonas Asevedo Monroj (32) zadobio je povredu nakon svađe u jednom lokalu, ali ono što je potpuno neverovatno jeste da je on u svesnom stanju uprkos takvoj povredi otišao do bolnice.

Meksikanac je imao neverovatnu sreću i uspeo je da preživi.

Prva operacija smanjivanja penisa

Priča koja je takođe izazvala mnogo pažnje jesti i ona o tinejdžeru iz Amerike koji je bio podvrgnut operaciji smanjenja penisa.

SNIMAK PROMENE POLA: Evo kako se penis pretvara u vaginu! (VIDEO)

Prva operacija smanjivanja penisa u istoriji medicine obavljena je na 17-godišnjem pacijentu. Pre zahvata, njegov penis je van erekcije bio dugačak 18 centimetara, a obim mu je iznosio 25 centimetara.

- Imao je oblik lopte za američki fudbal - rekli su hirurzi.

Zbog tog problema on nije mogao da ima seksualne odnose, ali je imao i velikih problema u svakodnevnnim aktivnostima.

Lekari detetu spojili otkinutu glavu

Koliko je svetska medicina napredovala pokazuje i dostignuće hirurga, koji su uspeli da spoje glavu sa ramenima deteta iz Australije, koje je preživelo stravičnu saobraćajnu nesreću.

Džekson Tejlor koji ima samo 16 meseci, bio je sa majkom i sestrom u automobilu, kada je došlo do stravičnog sudara. Od siline udarca njegova kičma se odvojila od glave, ali na svu sreću ostao je živ.

Devojčici iz tela izvadili loptu od dlaka

Devojčici iz Kazahstana staroj 11 godina lekari su spasili život nakon operacije tokom koje su joj iz stomaka izvadili kuglu od dlaka tešku više od jednog kilograma.

Devojčica je prema rečima lekara imala takozvani Repunzelov sindrom, redak poremećaj usled kojeg osobe jedu svoju kosu.

Presadili mu celo lice

Američki vatrogasac Patrik Hardison (41) teško je povređen u požaru 2001. godine kada se na njega sručio krov zapaljene zgrade. Hardison je tada doživeo teške povrede, a opekotine koje je zadobio uništile su mu lice.

Dugo je čekao da se pojavi donor sa odgovarajućom krvnom grupom, kožom i svetlom kosom. Sve do ovog leta kad je biciklista Dejvid Rodebo (26) nastradao u nesreći.

U Medicinskom centru Langun Univerziteta u Njujorku obavljena je do sada najobimnija transplantacija lica. Plastični hirurg Eduardo Rodrigez je bivšem vatrogascu presadio lice nesrećnog bicikliste.

Izvadili mu 100 crva iz nosa

Priča o Brazilcu starom 65 godina kojem je iz glave izvađeno više od 100 crva takođe je bila jedna od čitanijih storija protekle godine.

Muškarac je patio od bolova u glavi, a lekari su ostali u potpunom šoku kada su shvatili šta je uzrok tome.

Koja od ovih priča je ostavila najsnažniji utusak na vas?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Enna

    20. januar 2016 | 20:27

    Wow... Sve je kao iz nekog horor filma.. presadjivanje glave djecaku.. Hvala Bogu da je ziv.. najezih se Od svih prica.

  • Vuk

    20. januar 2016 | 21:56

    Iskreno -sve. Nauka je toliko napredna,da postoji mogucnost da se ljudi prave u laboratorijama. Samo je ljudska dusa jos uvek tajna .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA