≫ 

Kada saznate OVO, odmah ćete poželeti da živite u Švedskoj!

Na osnovu podataka Ujedinjenih nacija i Svetske banke na sajtu goodcountry.org sprovedeno je istraživanje o tome koja je zemlja najbezbednija, kakva je medicinska zaštita, na kojem su nivou informacione tehnologije...

  • 7

Švedska se našla na prvom mestu po pitanju bezbednosti, odnosno, u pitanju je zemlja koja je na usluzi svom narodu, ali isto tako izbegava da ulazi u konflikte sa drugim nacijama. Takođe, brine o životnoj sredini, prosperitetna je i pruža odličnu zdravstvenu sigurnost!

KANADA VISOKO CENI SRBIJU: Svrstavaju nas u šačicu najbezbednijih zemalja na planeti! (FOTO)

Što se tiče Srbije, ona možda nije najbezbednije mesto za život na našoj planeti, kao što je Švedska, ali svakako ima neke svoje dobre karakteristike koje su je pozicionirale na 47. mesto liste koja rangira zemlje po tome koliko doprinose planeti kroz svoje ponašanje i dostignuća.

Na osnovu podataka iz Ujedinjenih nacija i Svetske banke na sajtu goodcountry.org sprovedeno je istraživanje o tome koja je zemlja najbezbednija, kakva je medicinska zaštita, na kojem su nivou informacione tehnologije...

Od ukupno 163 zemalja, Srbija se nalazi na 47. mestu, a ono u čemu smo najbolji jesu dostignuća u oblasti informacionih tehnologija. Zatim sledi kulturna baština, pa prosperitet i jednakost među ljudima.

Najgore mesto, čak 114. Srbija je zauzela kada se uzme u obzir sigurnost u granicama naše zemlje.

Od zemlja iz okruženja, ispod nas se nalaze Crna Gora (50. mesto), Bosna i Hercegovina (88. mesto),  dok se Hrvatska nalazi, ispred Srbije, na 38. mestu, Slovenija na, još boljem, 29. mestu.

Printskrin: goodcountry.org Printskrin: goodcountry.org

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • polat

    3. jun 2016 | 15:03

    mozda bi ovo moglo biti i pouka Srbiji da se puno ne sekira koje je vjere i nacije njen komsija,dakle bez predrasuda Swedska je na tom polju lider

  • Dr. za rock and roll

    3. jun 2016 | 14:28

    Sve je tacno sem ovog oko konflikta. Od prosle godine vode konflikt sa rusijom kako amer naredi i pljuje po rusiji veoma agresivno. Isto tako totalna cenzura u novinarstvu. Za svaku vest koju bi da objave ceka se zeleno svetlo od amera. Sve sto se tice rusije balkana i izbeglica kako amer kaze. Ukraina kako amer kaze. Najace se zalazu za sankcije rusiji a i pocinju da 24 sata obmanjuju narod kako ce ih rusija napasti i da moraju uci u nato. Kad je ono bio napad terorista albanaca u makedoniji jedva da su pisali mozda nekih 10 min su imali vest ali nikada nisu napisali da su albanski tetoristi vec makedonska kriminalna grupa. Sto se tice kosova takodje kako amer kaze. I kada kazu da kod nas ima cenzure pr....e mi se momentalno.

  • sibin

    3. jun 2016 | 14:13

    sad je pyna izbeglica i nije vise bezbedna kao pre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA