≫ 

Najveći, najbolji i najluksuzniji kruzer na svetu dizajnirali Srbi: Veći je od Titanika, a kad se ukrcate očekuju vas čuda (FOTO) (VIDEO)

U izgradnji ovog neverovatnog broda učestvovali su i srpski dizajneri

  • 3

Najveći i najluksuzniji kruzer na svetu, "Harmonija mora", koji se nalazi u vlasništvu brodsko-turističkog giganta "Rojal Karibijan" osvojio je nagradu "Najbolji novi kruzer" za 2016. godinu i tako i zvanično postao najbolji na svetu.

SRBI DIZAJNIRALI NAJVEĆI SVETSKI KRUZER: Danas kreće u prvu plovidbu brod koji će vas očarati! (FOTO) (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U tesnoj trci za ovu prestižnu nagradu "Harmonija mora" borio se sa "Karnival Vista" kruzerom kompanije "Karnival Kruz Lajn".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U izradi zabavnog sadržaja i tematskih parkova učestvovala je i umetnička grupa "Skils divižn" iz Beograda. Izgradnja "Harmonije mora" trajala je dve i po godine, a "Rojal Karibijan" uložio je milijardu dolara da bi se najveći kruzer ikada napravljen otisnuo na otrvoreno more.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

"Harmoniju mora" impresivnom ne čini samo veličina. Sadržaji koje ovaj brod nudi putnicima mogu se meriti sa turističkom ponudom jednog grada. U sedam tematski podeljenih delova broda smeštena su četiri bazena, kazino, simulator surfovanja, dve stene za penjanje, klizalište, košarkaški tereni i amfiteatar koji može da primi 1.400 ljudi.

Ovaj neverovatan prekookeanski brod, koji je dva dana pred novu godinu uplovio je u luku Puerto Rika, majstorsko je delo arhitekture i brodogradnje i može da primi i do 6.700 putnika i 2.300 članoa posade. Dugačak je 362 metra, čak 110 metara duži od Titanika i težak je neverovatnih 226.963 tone.

Foto: royalcaribbeanblog.com Foto: royalcaribbeanblog.com

Opremljen je najsavremenijim i najmodernijim čudima tehnologije, pa tako ima i "bionički bar" gde klijenti na monitoru mogu da izaberu svoje piće, naprave i izmisle novo piće po svojoj želji ali pre toga moraju da verifikuju svoje godine, jer je alkohol zabranjen maloletnima.

Naredna destinacija ovog "čuda od broda" su istočni Karibi, zatim zapadni Karibi.

Više o "Harmoniji mora" pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • draleRS

    19. januar 2017 | 12:32

    da,mi srbi inace imamo tradiciju u gradjenju kruzera,kakav naslov

  • G

    19. januar 2017 | 15:49

    Au sine! Dok obidjes ceo brod, prodje dva meseca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA