PUTINOV RECEPT: Kakav je Vladimirov dan, šta jede, pije i šta radi iz sata u sat. Ne biste pogodili koliko ima godina a ovako izgleda (FOTO)

Putin ustaje kasno ujutru, doručkuje tek oko podneva, a radi do kasno u noć...

  • 12

"Ako želite da nasmejete Vladimira Putina, dajte mu opasnog psa i jaja od prepelice". Ovi, ali i još mnogi drugi intimni podaci o ruskom predsedniku osvanuli su u knjizi "Krhka imperija: Kako se Rusija zaljubila i odljubila od Vladimira Putina" autora Ben Jude, u kojoj je objavio rezultate trogodišnjeg istraživanja i analiziranja jednog od najmoćnijih ljudi na planeti.

Emotivni Putin: Konačno progovorio o svojoj porodici, priznao da ima unuke i šta ga najviše boli (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kako se mnogi pitaju na koji način ovaj 64-ogodišnjak i u srednjim godinama izgleda tako moćno i zategnuto, razlog leži u njegovoj dnevnoj rutini od koje ne odustaje.

Ovako izgleda jedan dan u životu Vladimira Putina:

Putin ustaje kasno ujutru, a doručkuje tek oko podneva. Obično pojede veliki omlet ili veliku činiju kaše sa prepeličjim jajima i voćnim sokom, a svi sastojci redovno stižu sa imanja ruskog patrijarha Kirila, verskog lidera Rusije.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kada završi svoj obrok, Putin pije kafu. Zatim sledi vreme za jutarnje vežbanje, uglavnom u vidu dvočasovnog plivanja, tokom kojeg "Putin najviše razmišlja o državničkim pitanjima Rusije", piše Juda u svojoj knjizi.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Kada završi sa plivanjem, sledi dizanje tegova u teretani. Ova jutarnja gimnastika glavni je razlog zbog kojeg i dalje izgleda fenomenalno i snažno.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prošle godine je čak u teretani tokom ovih vežbi uslikan sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, a sportska oprema predsednika Rusije košta tričavih 3.000 evra.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema informacijama iz "Krhke imperije", Putin je vrlo konzervativan i teško menja svoje navike. Pa tako najviše voli odela specijalno pravljena za njega, Valentino kravate i modne brendove Kiton i Brioni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik na svoje mesto dolazi tek u rano popodne, a prvo što uradi je da sedne za svoj sto da pročita sve dnevne izveštaje, koji se sastoje od informacija domaćih obaveštajnih službi, stranih obaveštajnih službi, presklipinga medija i ostalih izveštaja i dnevnog rasporeda. Umesto kompjutera i modernih tehnologija, Putin preferira urednu papirologiju i telefonske razgovore, kao i knjige.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Kako je svojevrsna "noćna ptica", Putin radi do kasno, a najbistrije misli upravo kada svi odu na spavanje, otkriva pomenuta knjiga.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada putuje, raspored i organizacija oko ruskog predsednika još su strožiji. Gde god da odseda, sve od posteljine do toalet papira i činija za voće, mora biti promenjeno pre njegove upotrebe. On takođe nikada ne uzima hranu koju prethodno nisu odobrili stručnjaci iz Kremlja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako najviše voli da jede sladoled od pistaća, ipak tokom putovanja Putin nikada ne jede mlečne proizvode. Takođe, nikada ne konzumira alkohol, osim na zvaničnim prijemima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vikendom se najčešće trudi da se što više oslobodi obaveza, kako bi mogao da se posveti časovima engleskog jezika, a nedeljom ponekad ide u crkvu na ispovedanje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na svakih nekoliko vikenda, mora da nađe vreme za svoju omiljenu "vanrednu" aktivnost - hokej, budući a ga ne igra samo rekreativno, već učestvuje kao član tima u jednoj od ruskih liga.

Foto: www.kremlin.ru Foto: www.kremlin.ru

Putin takođe jako voli životinje, posebno pse, kojih ima čak tri: 15-ogodišnjeg crnog labradora Konija, akitu koja se zove Jume i karakačanskog psa Bafija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

O koncu svega, ruski predsednik najviše voli da vreme provodi u svojoj rezidenciji Novo-Ogarjovo, 25 kilometara udaljenoj od Moskve, ili na svom imanju blizu Crnog mora, piše Independent.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • tetejac

    12. jun 2017 | 18:59

    Ziv i zdrav ti nama bio Putine !

  • Uroš d'dorf

    12. jun 2017 | 20:23

    Zato mu i zavide tj mrze!setite se rusije iz vremena gorbačova,jeljcina!vaskrsao zemlju iz pepela!

  • sta to rece

    12. jun 2017 | 18:32

    Koliko li njemu jutro traje??? On ce da zivi 100 godina !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA