• 0

ROBIJAŠKI BIFTEK: Zatvorski restoran otvoren za javnost - kuvari su zatvorenici!

Restoran "Klink Simru" u jednoj velškoj kazneno-popravnoj ustanovi je zamisao nagrađivanog kuvara Alberta Kriskija, koji je radio u jednom poznatom londonskom restoranu

  • 0

Dosta dugo je zatvorska hrana zapravo bila hladna kaša. Međutim, sve se promenilo otkako je najavljeno otvaranje novog restorana unutar zatvora u Velsu. Ovaj kazamat snažno podseća na norveški zatvor ili na onaj u Boliviji, o kojima smo ranije pisali.
Restoran "Klink Simru" je zamisao nagrađivanog kuvara Alberta Kriskija, koji je radio u jednom poznatom londonskom restoranu.

Sva jela će kuvati i služiti kriminalci iz ovog zatvora. Kriski tvrdi da je sve u kvalitetu hrane i njenom posluživanju, i da nije nikakva šala u pitanju.
- Želimo da pokušamo i uspemo u ovome, a da nas drugi restorani ne vide kao konkurente, već kao agenciju gde zatvorenici mogu pronaći posao u kvalitetnoj ustanovi, izgraditi svoj ponos i motivaciju i izdržavati svoje porodice - kaže on.

Restoran se otvara 19. septembra i zaposliće 30 zatvorenika koji će biti plaćeni 14 dolara nedeljno za 40-časovni rad. Ideja je da ih osposobe za rad u bilo kom restoranu.
Da bi bili kvalifikovani za rad u ovom restoranu, zatvorenici treba da imaju još šest do 18 meseci služenja kazne. Takođe moraju imati rešene sve probleme, kao što su zavisnost od alkohola ili droge.
Seksualnim prestupnicima je zabranjen rad u restoranu Klink Simru.
Ostaje jedino da im poželimo sreću u daljem radu.
(M. B.)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima