Uspavana lepotica spava po 44 dana - u transu tuče majku i brata (FOTO)

Iako naslov sugeriše drugačije, život Lois Vuds je sve samo ne bajka: Klajn-Levinov sindrom je sprečava da vodi normalan život i uništava joj sve izglede za budućnost

  • 0

Jedna britanska srednjoškolka pati od retkog poremećaja spavanja, Klajn-Levinovog sindroma, zbog čega joj se dešava da odjednom provede i do 44 dana u snu!

Iako je ovaj sindrom poznat i kao "sindrom uspavane lepotice", život Lois Vuds je sve samo ne bajka, pošto ujedno i mesečari: dešava joj se da u transu napadne celu porodicu. Pored toga, pati od još jednog poremećaja zbog koga menja ličnost i može da bude sve - od brbljivog deteta do nasilne pijandure.

Premda smo već pisali o sličnom slučaju, koji se bavi devojkom koja spava po dva meseca, ovaj nam se zbog svega navedenog čini još strašnijim.

Elem, na kraju spavanja Lois se ničega ne seća, iako izgleda kao da je budna tokom dobrog dela ovog perioda.

- Lois se plaši da legne da spava zato što ne zna kada će se probuditi. Srceparajuće ju je gledati, jer je nekada sve bilo na njenoj strani - kaže njena majka.

Sve je počelo u 14. godini, kada se Lois vratila iz škole, pala na sofu i zaspala.

- Najbizarnija stvar koja mi se desila je kada sam u snu probušila uši i ofarbala kosu u riđe. Kad sam se probudila i majka mi rekla šta se desilo, mislila sam da se šali - kaže Lois.

Pakao, međutim, nije samo mesto u kome ona živi. Njenoj porodici je možda još i teže, pošto nikada ne znaju kojim putem će "mala Lois" ovog puta poći.

- U snu radim stvari koje nikada ne bih radila u budnom stanju. Postajem agresivna i povređujem svog mlađeg brata Luku (7). Jednom kad sam se probudila on je imao masnice veličine narandže. Mrzim se zbog toga - iskrena je Lois.

(Telegraf.rs / Izvor: DailyMail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA