RATOVI ZVEZDA NA ZEMLJI: Skajvokerov svemirski brod od lego kocki sleteo na Menhetn (FOTO)

Brod koji je Luk Skajvoker iskoristio kako bi uništio Zvezdu smrti u originalnoj trilogiji, letelica "X-Wing", napravljena je od više od 5,3 miliona lego kockica, teška je 20.865 kilograma i bila su potrebna 32 čoveka i 17.000 radnih sati da bi se sastavila

  • 0

Ogromni svemirski brod iz "Ratova zvezda" sleteo je na Tajms skver u Njujorku. Pa, ne baš. To je, zapravo, replika broda koji je "leteo" u čuvenoj filmskoj franšizi i najveća je maketa ikada koju je napravila danska fabrika igračaka "Lego".

Spektakularna struktura koja je otkrivena juče napravljena je od više od 5,3 miliona kockica, teška je 20.865 kilograma i bila su potrebna 32 čoveka i 17.000 radnih sati da bi se sastavila.

- Napravio sam dosta velikih stvari sa "Legom", ali je ovo najveća do sada - rekao je Erik Varszegi iz "Lega" na svečanom prikazivanju svemirskog broda pred gomilom znatiželjnih prolaznika.

- Ovo je verzija u prirodnoj veličini, odnosno u veličini koja je bila izgrađena za film - dodao je on.

Brod koji je Luk Skajvoker iskoristio kako bi uništio Zvezdu smrti u originalnoj trilogiji, letelica "X-Wing", zapravo je promotivno oruđe za seriju "The Yoda Chronicles" koja počinje sa prikazivanjem iduće sedmice na televiziji "Cartoon Network".

Sastavljanje svemirskog broda počelo je pre godinu dana u Češkoj, da bi potom brodom bio prebačen u SAD. Kada je stigla na američko tlo, maketa je prebačena u skladište u Nju Džersiju gde je u tri odvojena dela kamionom dopremljena na Menhetn.

Maketa broda ostaće na trgu do subote a potom će biti prebačena u Legolend u blizini San Dijega, gde će biti otvorena za javnost do kraja godine, prenosi AFP.

"Ratovi zvezda" Džordža Lukasa stekli su kultni status od premijere 1977. godine. Prva trilogija - "Ratovi zvezda", "Imperija uzvraća udarac" i "Povratak džedaja" - stekla je legije obožavalaca, a od Harisona Forda napravila zvezdu.

Druga trilogija, snimljena krajem 1990-ih, dočekana je sa mešovitim kritikama, a Dizni, koji je od Lukasa kupio Lukasfilm, sada planira da ponovo oživi franšizu sa Džej Džej Abramsom na čelu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA