BORILAČKI KLUB: Plaćaju 900 dolara da ih tuku i ponižavaju

Dva bivša člana ilegalnog kluba za borbu došla na ideju da naprave sopstveni „borilački klub" nazvan „Porodica ronina" u kome uspešni poslovni ljudi mogu za 900 dolara da uživaju u tučama i ponižavanju ispred potpunih stranaca

  • 2

Mnogi verovatno neće biti iznenađeni informacijom da je film „Borilački klub" shvaćen jako ozbiljno u Rusiji, a dva bivša člana ilegalnog kluba za borbu su 2008. godine došla na ideju da naprave sopstveni „borilački klub".

U pitanju su dva momka, obojica su sportisti ali bez ikakve povezanosti sa vojskom. Prvi se zove „Geri" – Igor Lunjakov, a drugi je „Žilet" – Anton Rudakov.

Novi klub je nazvan „Porodica ronina" i za 900 dolara je uspešnim poslovnim ljudima nudio priliku da uživaju u tučama i ponižavanju ispred potpunih stranaca. Sudeći po osnivačima kluba, cilj je da se „urbana generacija" pretvori u prave muškarce fizičkim i psihičkim iscrpljivanjem.

Ruski fotografkinja, Maria Turčenkova je provela nedelju dana dokumentujući ovaj bizaran trening kamp, a u intervjuu za magazin Vice je rešila da otkrije svoje utiske.

- Sasvim slučajno sam na njega naletela na internetu. Na stranici je pisalo: „Vi niste ono što imate – vaš posao, auto ili bankovni račun. Ukoliko želite da promenite vaš život, pronađite unutarnjeg ratnika i sukobite se sa unutarnjim neprijateljom – dođite i pridružite se našem kursu". Potom sam rešila da kontaktiram organizatore i pitam ih da li mogu da napravim priču o njima.

U pitanju je kurs koji traje nedelju dana. Treneri su, međutim, nekada bili članovi pravog „borilačkog kluba", što valjda za mnoge predstavlja glavni razlog zašto se prijavljuju.  Svako ko je zainteresovan samo treba da poseduje zdravstveni izveštaj i prođe intervju.

Prvi izazov počinje već drugog dana treninga. U pitanju je psihološki izazov kada se od njih traži da se sete najgore stvari koju su u životu učinili i da to potom podele sa grupom. Onda na red dolazi fizički izazov. Vežbe su teške i svako ko bi prestao na pola puta bi bio pretučen i morao bi sve da počne ispočetka. Oni koji su to odbijali su morali da napuste klub i da se više nikada ne vrate. Ukoliko je neko ipak rešio da se vrati, bio bi izložen sramu, i to je ključna stvar treninga po mom mišljenju.

Ovde možete pogledati video reportažu

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA