Sve o NXIVM: Zloglasna sekta u kojoj su žene robinje, tela su im žigosana inicijalima osnivača, a u tom paklu je i unuka srpske princeze (FOTO) (VIDEO)

Drugi, koji su dublje uvučeni u organizaciju, odricali su se karijera, prijatelja i porodica da bi postali sledbenici lidera Kita Rejnijera

  • 21

Nedavno je američka glumica srpskog porekla Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, ispričala kako je njena dvadesetšestogodišnja ćerka Indija pala pod uticaj opasne sekte "Nxivm". Ona sada želi da učini sve što je u njenoj moći kako bi je spasila iz tog kulta koji joj je isprao mozak. Inače, ovaj kult je usresređen na organizovanje časova i seminara koji podstiču klijente da slede put seksualnog zlostavljanja i bankrota.

Unuka princeze Jelisavete Karađorđević u kandžama mračne sekte: Vrbuju žene, muče ih glađu, dok one govore "Gospodaru, molim te, stavi svoj žig na mene"

Njihov "potpis" se svodi na prikupljanje ličnih informacija i fotografija, kojima potom ucenjuju članove ako se ne ponašaju prema očekivanjima.

Sablasne ideje kulta

Ova sekta je osnovana 1998. godine u Njujorku i smeštena je u okrug Albani. Osnivač je Kit Rejnijer.

Bivši članovi su ga prozvali kultom, iako je to prema zvaničnim podacima "samo uspešan program za podučavanje".

Ovaj kult sebe definiše pre kao organizaciju koja ljudima olakšava lični i profesionali razvoj.

Tokom obuke, studenti se obraćaju osnivaču kao "Savršenom" sa velikim poštovanjem.

Od kasnih 1990-ih godina do danas procenjuje se da je oko 16.000 ljudi prošlo kroz neki od različitih kurseve koje nudi Nekseum, za koje ova organizacija tvrdi da je su dizajnirani da "doprinesu samoispunjenosti i eliminaciji psiholoških i emotivnih barijera".

Većina učesnika uzima neki od kurseva, poput "Izvršnog programa uspeha", nakon čega nastavljaju sa svojim životima.

Međutim, drugi, koji su dublje uvučeni u organizaciju, odricali su se karijera, prijatelja i porodica da bi postali sledbenici lidera Kita Rejnijera, unutar grupe poznatog kao "predvodnik", pisao je ove godine "Njujork tajms".

"Dejli mejl" piše da Nekseum nema sledbenike, već robove, koji su primorani da dnevno u organizam unose svega 500-800 kalorija dnevno, i to kako bi fizički dostigli "idealnu figuru" koju zahteva vođa kulta, pomenuti Rejnijer.

Godine 2017. Njujork Tajms je objavio da ova sekta ženske članice zove "robinjama". Svaka od njih navodno ima inicijale osnivača kulta na svom telu, a morale su i da se fotografišu gole.

Te fotografija služe za ucenu i navodno im je zaprećeno da će biti puštene u javnost ako ne budu poštovale pravila.

Dalaj Lama je 2009. godine trebao da poseti Albani, ali je ta poseta otkazana zbog lošeg publiciteta oko NXIVM.

Osnivač kulta - Rejnijer

Njegov otac se bavio marketingom, a majka je predavala ples. Odrastao je u Njujorku u Sufernu, nakon što je pet godina živeo u Bruklinu.

U područje Albani je došao kada je imao 16 godina, a u tom periodu mu je umrla majka.

On je diplomirao matematika, fiziku i biologiju, a takođe je i proučavao psihologiju i filozofiju.

Godine 1998. osnovao je NXIVM kompaniju koja nudi razne programe edukacije, a potom i "Konzorcijum svetske etičke fondacije". Uz njega je uvek njegova saradnica Nensi Salcman.

Rejnijer (57) već dugo privlači pažnju. Bivši članovi su ga opisali kao čoveka koji je manipulisao svojim pristalicama, imao seks sa njima i prisiljavao navodio žene na različite stvari, poput gore pomenutih rigoroznih dijeta.

Kristin kifi, dugogodišnja partnerka Kita Rejnijera, sa kojim ima i dete, izjavila je da je njen bivši partner "predator koji vreba mlade devojke, koje potom navodi da zadovoljavaju njegove seksualne fantazije".

Misteriozni vođa ipak tvrdi da njegova organizacija nije nikakav kult, već pravac novog etničkog razumevanja koji nam dozvoljava da gradimo unutrašnju civilizaciju koja se manifestuje u spoljašnjem svetu, pisao je "Hevi".

Među hiljadama klijenata seminare i obuke organizacije su prošle i neke slavne ličnosti, poput Linde Evans, Ričarda Brendona i glumice Kristin Kruk, kao i ćerka bivšeg meksičkog predsednika Visentea Foksa. Organizacija je aktivna od Aljaske do Meksika, i trenutno pokušava da se proširi na Irsku.

Članak u “Njujork tajmsu” ističe da su gradonačelniku Njujorka poslate brojne prijave protiv grupe Nekseum, a ceo slučaj o ozloglašenoj grupi visi u vazduhu.

Žigosanje i samoubistva

Prema navodima stranih medija, ceremonija žigosanja izgleda jezivo i zastrašujuće. Tokom inicijacije sedne se na masažni sto, a onda sledi užasna rečenica pre samog čina žigosanja: "Gospodaru, molim te stavi žig na mene, biće mi čast".

Takođe kruže priče da sve članice kulta moraju da imaju seks sa osnivačem te sekte Rejnijerom. U javnost su izašle i brojne priče o smrtnim slučajevima. Iako nikada nije bilo dokaza, više članova je navodno izvršilo samoubistva pod uticajem kulta, ili zbog nemogućnosti da iz njega izađu.

U dramatičnoj priči koju je objavio "Artvojs", Đinu Hačison je silovao Kit Rejnijer kada joj je bilo 15 godina, da bi kasnije izvršila samoubistvo. Njena sestra Hejdi tvrdi da ju je ubio Kit Rejnijer.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • PEXON

    27. oktobar 2017 | 20:50

    Sve sekte su satanisticke.samo vera u Boga spasava.

  • Joca

    29. oktobar 2017 | 18:32

    Svaka religija se zasniva na manipulaciji i ispiranju mozga, ovi su jedino ekstremniji

  • Tanja

    27. oktobar 2017 | 20:29

    Majke cuvajte decu. To treba da vam bude najbitnije u zivotu. Jer dok jurite karijeru vase dete moze snaci zlo. Deca su vam data da o niima brinete. Na strasnom sudu dacete odgovor za njihov zivot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA