• 11

Jezivo Nostradamusovo i Baba Vangino proročanstvo: "Povratak zla, evo šta će se desiti posle uništenja Notr Dama"

Proročanstvo vezano za Nort Dam, pišu na raznim sajtovima širom interneta, oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine

  • 11

Pariska katedrala Notr Dam koju je juče zahvatio veliki požar, usled čega se urušio vrh tog monumentalnog zdanja, smatra se jednim od najboljih primera francuske gotske arhitekture. Vatrogasci su se neumorno borili sa vatrenom stihijiom kako bi spasili francusku svetinju, a mnogi veruju da su se proročanstva Nostradamusa i Baba Vange obistinila.

Građani su bespomoćno posmatrali šta se dešava pred njihovim očima, a čitava Francuska od sinoć tuguje za čuvenom katedralom. Nakon strahovitog požara, pojavile su se informacije da je Nostradamus, francuski lekar i astrolog, predvideo da će Notr Dam izgoreti u požaru.

VIDEO: Gori simbol Pariza: Veliki požar zahvatio Notr Dam

On je pre 500 godina napisao zbirku od 942 poetska katrena, koje navodno predviđaju buduće događaje.

Proročanstvo vezano za Nort Dam, pišu na raznim sajtovima širom interneta, oživljava iz različitih astroloških tragova koji ukazuju na 15. april 2019. godine.

Stravičan požar zahvatio je katedralu Nort Dam Foto: Tanjug/AP

Jedna od reči koja preovladava u Nostradamusovim spisima je "emocije", i poklapa se sa onim što je predsednik Emanuel Makron spomenuo kroz svoj Tviter nalog kada je opisivao ono što se dogodilo: "Notr Dam je u plamenu. Katolici i svi Francuzi, kao i svi građani, tužni smo što ovaj deo nas gori".

VIDEO: Vatra guta osam vekova staru katedralu Notr Dam

Nostradamus je uspeo da vizualizuje stotine godina, trenutni požar u Notr Damu, pošto spominje istorijsku Vatru u astrološkom grafikonu. Osim toga, Saturn koji predstavlja poteškoće prisutan je u Jarcu, i to je nešto što se događa svakih 29 godina, tako da ceo obrazac označava neobičan aspekt - piše na brojnim sajtovima koji su se osvrnuli na ovo navodno proročanstvo.

Navodno, iz njegovih stihova je jasno da će Francuska i Italija (zemlja unutar koje se nalazi Vatikan) biti najviše emocionalno pogođeni, a ovaj događaj - prema navodima i tumačenjima spomenute poezije - uvod je u "povratak zla, koje dolazi nakon dugog veka".

VIDEO: Plamen sa Notr Dama guta sve sem krsta

Pominju se zatim i hapšenje Džulijana Asanža, "koji je ličio na hrišćanskog sveca", kao i drugi brojni navodi navodno povezani sa požarom.

Takođe su se pojavile i informacije da je i Baba Vanga, koju su zvali "balkanski Nostradamus" takođe predvidela šta će se dogoditi sa čuvenom katedralom u Parizu. Ona je naime za 2019. godinu predvidela da će svet "bukvalno goreti".

VIDEO: Vernici gledajući užareni Notr Dam klekli na asfalt i otpevali molitvu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moca

    Sa istoka ide nešto veličine bojlera na Big- Ben i vidi se samo voda?

  • Čiča

    Čovek odlučuje kako će. Bog dokle će.

  • Oks

    A ko je zapali. Milosrdni andjeo..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima