• 0

Učenici školskom papagaju priredili rođendansku žurku: Ovaj lepotan napunio je 70 godina

- Kada nam stignu novi učenici, koji možda ne govore engleski, vodimo ih do Sima da bi se brže prilagodili novoj sredini - rekla je jedna učenica

  • 0

Papagaj Sim, koji pripada jednoj školi na ostrvu Džersi u Engleskom kanalu, proslavio je 70. rođendan, pa su mu tim povodom u školi organizovali proslavu.

Školski hor je papagaju otpevao rođendansku pesmu, a poslužena je i torta koju mogu jedu ljudi i ptice. Šareni amazonski papagaj je školski ljubimac od 1988. Preživeo je čak i požar koji je 1991. uništio jedan deo školske zgrade.

Učenici škole brinu o Simu, hrane ga i svakodnevno čiste njegov kavez. U školu je preseljen posle zatvaranja prodavnice s igračkama u kojoj je do tada živeo. Ovaj papagaj je u dubokoj starosti za svoju vrstu, jer je prosečan životni vek amazonskih papagaja 50 godina.

Jedna učenica rekla je da je Sim divan prijatelj s kojim rado provodi vreme kada je usamljena. Zamenica direktora škole, Džes Dojl, koja u školi radi već 30 godina, kaže da je Sim izuzetno važan za školu.

- Na primer, kada nam stignu novi učenici, koji možda ne govore engleski, vodimo ih do Sima da bi se brže prilagodili novoj sredini. Na našem ostrvu je sigurno više hiljada bivših učenika koji se s radošću sećaju Sima - rekla je Dojl.

Džersi je po površini i broju stanovnika najveće ostrvo u grupi Kanalskih ostrva. Nalazi se u Engleskom kanalu (Lamanš) i samo je 20 kilometara udaljen od severnofrancuskoga poluostrva Kotentin. Džersi važi za jedno od najsunčaniji britanskih ostrva, a poznate su i njegove prostrane plaže. Glavni grad je Seint Hiler.

Ostrvo nije deo Ujedinjenog Kraljevstva i ne podleže britanskom parlamentu, ali je u posedu britanske krune.

Video: Jaoooj! Papagaj se zaljubio u mačkicu, pa pokušao da je poljubi

(Telegraf.rs/BBC)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima