≫ 

Majka se ponovo susrela sa preminulom ćerkom pomoću virtuelne realnosti: Držala je za ruku i plakala

Majka i ćerka mogle su da se dodirnu, igraju i razgovaraju, a devojčica je uverila majku kako više ne trpi nikakve bolove

  • 16
Majka ćerka susret virtualni svet Printskrin: Youtube/MBCdocumentary

Ne postoji veća nesreća nego kada roditelj izgubi dete, a ta užasna sudbina zadesila je i jednu majku iz Južne Koreje. Ona je bez ćerke ostala 2016. godine, a tri godine kasnije ponovo se spojila sa njom u virtuelnom svetu stvorenom za televizijski dokumentarac.

Televizijski šou u Južnoj Koreji "Meeting You" (Sreo sam te) iskoristio je tehnologiju kako bi ponovo spojio majku Jang Ji-sung sa ćerkom Naieon (7), koja je umrla od neizlečive bolesti, zajedno sa rukavicama osetljivim na dodir i zvukom.

Majka i ćerka mogle su da se dodirnu, igraju i razgovaraju, a devojčica je uverila majku kako više ne trpi nikakve bolove, piše Dejli mejl.

Jang Ji-sung stavila je VR slušalice i transportovana je u baštu u kojoj je njena ćerka stajala nasmejana i u ljubičastoj haljini.

Ponovni susret u virtuelnoj realnosti, kao što se može očekivati je izuzetno emotivan. Čini se da Jang počinje da plače onog trenutka kada vidi virtuelnu Naieon, dok ostatak porodice - Naieonin otac, brat i sestra - posmatraju skeptično, ali sa ponekom suzom.

- Oh moja lepotice, nedostaješ mi - čuje se kako majka govori dok pomiče digitalnu kopiju svoje ćerke.

Devojčica je nakon toga upitala majku gde je bila i da li je razmišljala o ovome, koja joj je odgovorila da to radi sve vreme.

Jang je u početku oklevala da dodirne digitalno dete dok Naieon nije insistirala na tome da je drži za ruku.

Majka je onda držala ćerkinu ruku dok su joj suze tekle niz lice.

Na kraju magičnog putovanja Naieon je legla da spava, rekavši da je umorna, a majka joj je rekla zbogom.

Jang je rekla kako je pristala na ovo kako bi pomogla drugim ljudima koji su izgubili nekog bliskog.

- Srela sam Naieon, koja mi se obratila s osmehom vrlo kratko, ali to je vrlo srećno vreme. Mislim da sam odsanjala san koji sam oduvek želela - rekla je majka.

Prema pisanju medija, produkcijski tim je proveo osam meseci na ovom projektu. Oni su dizajnirali virtualni park koji su majka i ćerka posetile u stvarnom svetu, te su koristili tehnologiju snimanja pokreta kako bi zabeležili pokrete dečjeg glumca koje bi kasnije mogli da koriste kao model za virtualnu Naieon.

Video: Sin ulovio majku kako gleda porno film preko VR naočara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Joj

    11. februar 2020 | 10:00

    Mislim da koliko god da je majci znacilo,ovo je bolesno. Ljudima se otvaraju zive rane,ulivaju lazne nade tehnologijom,krade im se dodir sa stvarnoscu... Nemojmo ovo raditi... Verujem da uz ovoliko probudjene jake emocije niko danima,mozda mesecima i godinama nece moci da se oporavi... A gde je i onaj momenat gde je svaka bol toliko velika da kada god nam je tesko trebacemo mogucnost za ponavljanjem ove "lazi" za nase srece...

  • Vronsky

    11. februar 2020 | 10:12

    Bolesno i monstruozno.

  • Luka

    11. februar 2020 | 09:59

    Omg wtf jezivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA