≫ 

Tata za malog Mateju napravio raj: Od kupatila i špajza nastala prelepa dečija soba, plafon je hit

Za Mateja nema ništa lepše nego kad sa mamom Ivanom i tatom Mariom legne na pod i gleda "svoje zvezdice"

  • 3
Dečija soba, adaptacija Ovako je izgledalo na početku radova Foto: Mario Butković

Mali Matej nema još ni dve godine, ali već ima pravu "momačku sobicu" sa najlepšim plafonom. U njoj rado uživa sa mamom Ivanom i tatom Mariom, koji je sa svojih deset prstiju, spojio kupatilo i špajz kako bi napravio raj od 7 kvadrata u kojem će Matej da spava i da se igra.

Tata Mario kaže da je ideja o pravljenju sobe za njegovog sina došla nakon što su on i supruga kupili kuću starije gradnje i shvatili da dve prostorije mogu da prerade. Samo u početku nisu znali šta bi uradili.

- Radili smo sve nove prostorije, a dugo mi je trebalo da dođem na ideju šta ću sa tim kupatilom i špajzom. Onda mi je jednog dana sinula ideja: Zašto ne bih napravio sobu! Znao sam da će posla biti puno, ali bio sam uporan i odlučio sam sve sam da uradim - priča Mario za Telegraf.rs.

Adaptacija je trajala gotovo godinu dana jer je Mario mogao da se posveti sređivanju dečije sobe samo vikendom, jer preko nedelje zbog posla nije mogao. Malo su mu pomogli prijatelji oko rušenja i gletovanja, a ostalo je "pakovao" sam, kako je i šta stigao. Da sve bude još bolje, nije ni znao u šta se upušta.

- Nisam znao ništa od tih poslova, osim što se razumem malo u struju. Puno sam čitao po forumima i pratio radove na YouTube, pa sam nakon detaljnog čišćenja i vađenja starih instalacija postavio novi prozor i provukao nove električne instalacije - priča Mario kako je sve krenulo.

Onda je ušao u ozbiljne radove. Počeo je da slaže konstrukciju za knauf. Prvo je postavio zidove, a onda se rodila još jedna ideja.

- Hteo sam da napravim nešto posebno za mog Mateja i tako sam slučajno video na YouTube "star ceiling" i jako mi se svidelo. Problem je bio u tome sto je tako nešto problem nabaviti kod nas, ali sam uspeo! Proučavao sam puno, nisam znao od kuda da krenem, ali ideja uvek dođe sama od sebe. Polako sam počeo da montiram i improvizujem i stvarno je ispalo odlično  - kaže ponosni tata iz Virje kraj Đurđevca.

Naravno, najvažnije mu je bilo da njegova porodica bude bezbedna.

- Sve je rađeno po standardima, složeno uz veliku pažnju da sve bude sigurno. Dok sam završavao "nebo", okrečio sam prostoriju, postavio rasvetu, utičnice, prekidače, postavio laminat... Sad je još preostalo dekorisanje, po želji mog mališana - kaže tata.

Kompletna adaptacija koštala ga je nešto manje od 1.000 evra, što i nije mnogo, ako se uzme u obzir šta je sve uradio, a radost malog Mateja nema cenu.

- Sviđa mu se jako! Najviše voli kad tata dođe kući, pa onda legnemo na pod i gledamo zvezdice - kaže naš sagovornik.

Dodaje i da verovatno ne bi mnogo postigao da nije bilo njegove supruge Ivane, koja je nesebično pomagala.

- Mnogo je pomogla, uvek je bila tu da mi doda, ili pridrži nešto u radovima - kaže Mario.

Supruga je veoma ponosna zbog svega što je uradio, a brojne pohvalne komentare je dobio i u Fejsbuk grupi "Majstor u svom domu", gde je postavio nekoliko fotografija.

Pogledajte još ideja za renoviranje kuća i stanova, po principu "uradi sam".

Video: 3 u 1: Kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu spakovali u jednu prostoriju i izgleda super

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA