Kruže teorije zavere o snegu u Teksasu koji se ne topi: "Napravila ga je država"

Teorije zavere o tome da je zapravo reč o lažnom snegu podstakle su snimci objavljeni na mreži TikTok. Međutim, reč je o prirodnom fenomenu

  • 4
Sneg, Teksas Foto: Printscreen/TikTok/sarahmojo

Snimci navodnog lažnog snega u Teksasu postali su viralni na društvenim mrežama, javljaju svetski mediji.

Teorije zavere o tome da je zapravo reč o lažnom snegu podstakle su snimci objavljeni na mreži TikTok, na kome se vidi jedna devojka iz Teksasa kako uzima grudvu iz dvorišta i pokušava da je otopi fenom.

- Sneg bi trebalo da se topi. Mislim da je ovo veštački sneg. Ovo ovde je sneg koji je napravila država. Samo padne sa ruke, ne bude čak ni vlažan - ističe devojka sa snimka i dodaje da se osećao na plastiku, a prenosi portal "News.com.au".

Video snimci izazvali su brojne komentare, te su ubrzo počele da se šire teorije kako je sneg koji je pao u Teksasu lažan.

@sarahmojoSomeone said do it with a blow dryer ##fyp ##snowwontmelt ##whatshappening ##texasblizzard ##centraltexas ##conspiracytheories ##helpmeunderstand♬ original sound - Sarah Ward

Međutim, reč je zapravo o prirodnom fenomenu, a sličan se nedavno pojavio kada je pao sneg u Španiji.

Kako navodi "USA Today", grejanje snega, a da se ne topi, opisuje proces "subliminacije". U pitanju je pojava kada sneg isparava, odnosno prelazi u gasovito stanje pre nego što pređe u tečno stanje.

Meteorolog Adam Strzemko kazao je za WWLP-22 da se proces dešava prirodno kada je sunčano tokom zimskih dana, kada je "niska vlažnost vazduha".

Podsećanja radi, na desetine ljudi preminulo je tokom ledenog talasa koji je pogodio tu saveznu državu, a kao posledica niskih temperatura, na miliona žitelja Teksasa ostalo je bez struje. Građani su, takođe, imali problema sa pijaćom vodom.

Usled te situacije, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden proglasio je stanje velike katastrofe u Teksasu.

Video: Kornjače spasene tokom zimske oluje u Teksasu vraćene u more

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA