Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bombina, par svećica i teraj": Fotografija iz Grčke obišla svet, a na njoj čuvena "Zastava 101"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prizor je izazvao simpatije mnogih, najpre nostalgičara, koji su se složili da im je ulepšao dan

  • 0
Zastava 101 Foto: Printskrin/facebook/Live from Greece

Iako je nekada legendarna "Zastava 101" krasila puteve Balkana i bila idealna za odlazak na more, danas takve prizore gotovo da je nemoguće videti.

Ipak, kako je to nekada bilo podsetila nas je jučerašnja fotografija "Stojadina" s leskovačkim tablicama, koji je po svemu sudeći dobro poslužio vlasniku da dođe do Grčke.

Na Fejsbuk grupi "Live from Greece" pojavile su se fotografije "Zastave 101" koja se trenutno nalazi u Grčkoj, tačnije Tasosu. Prizor je izazvao simpatije mnogih, najpre nostalgičara, koji su se složili da im je ulepšao dan.

"Naša Zastava", napisao je Jovica iz Srbije u opisu fotografija kultnog četvorotočkaša.

Mnogi članovi ove grupe bili su oduševljeni onime što gledaju - neki su objasnili da su videli automobil, a pojedinci su se našalili na račun legendarnog modela.

Zastava 101 Foto: Printskrin/facebook/Live from Greece

"Videli smo ga na granici i oduševili se", napisao je jedan od korisnika.

Drugi je postavio pitanje, koje je mnoge zanimalo u ovim vrelim danima: "Da li ima klimu i kako preživljavate bez nje?".

Dobio je zanimljive odgovore.

"Ima naravno, sve mu se klima", "Imam ja 'Golfa' kome ne radi klima. Te sutra ću, sledeće godine i dalje ga vozim bez upotrebljive klime. A i šta će mi? Ceo život sam vozio na otvorene prozore pa mi ne smeta. Mnogo ste se profinili", "Razmaženi smo", glasili su neki od odgovora.

Pojedini su objasnili da je putovanje s ovakvim automobilima zapravo i najbolje, zbog njihove brze popravke.

"Set kablova, platina, bobina, koja svećica i teraj", "E ovaj se popravlja šrafcigerom za uvce, ne boli te glava od dijagnostike", "Kralj, ovaj naš odmara u pravom smislu. Ostavi ga gde želi i sam ga popravi i nastavi put. Zavidim mu", "Ne trebaju mu majstori i dijagnostika, neće sigurno da mu ukradu auto, ne može da prekorači brzinu i mirna glava", bili su još neki od komentara.

(Telegraf.rs)

Video: Ako volite stare i legendarne automobile ovo je mesto za vas

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA