BOMBAŠ-SAMOUBICA SE RAZNEO ISPRED VLADINE KANCELARIJE: Poginula 21 osoba, 78 povređeno (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se sumnja da su odgovorni pakistanski talibani, ekstremisti, koji su tokom godine izveli više sličnih napada

  • 4

Najmanje 21 osoba je poginula, a 78 je povređeno kada se bombaš-samoubica "zakucao" motociklom u ogradu ispred vladine Kancelarije za nacionalne podatke i registraciju (Nadra) na severozapadu Pakistana, u Mardanu, saopštila je danas policija.

STRAVIČNA EKSPLOZIJA NA BUVLJAKU: Najmanje 15 mrtvih u napadu u Pakistanu! (VIDEO)

Prema rečima policajca Naema Kana, bombaš-samoubica koji je uz sebe imao eksploziv udario je motorciklom u kancelariju Nadra gde je veliki broj ljudi čekao u redu, preneo je Rojters.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali se sumnja da su odgovorni pakistanski talibani, ekstremisti, koji su tokom godine izveli više sličnih napada.

Portparol hitne službe Ahmad Faizi izjavio je da je najmanje 21 osoba poginula, a 78 povređeno, od čega se 28 nalazi u kritičnom stanju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Džamat ur Ahrar je frakcija pakistanskih talibana, koji se bore za svrgavanje pakistanske vlade i poštuju tvrdokorna islamistička pravila.

Portparol Džamata ur Ahrara, Ehsanulah Ehsan rekao je da je kancelarija deo "prezrene paksitanske države" i samim tim legitimna meta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pakistanski talibani su ranije kontorlisali udaljene delove zemlje na sevrozapadu, ali nakon serije ofanziova koje je izvela pakistanska vojska od 2009. godine saterani su na samo nekoliko manjih teritorija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tokom protekle godine oni su izveli mnogo manje napada na gradove širom Pakistana u poređenju sa prethodnim godinama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    29. decembar 2015 | 12:40

    Samo tako nastavite. Ali kod vaše kuće.

  • Velislav

    29. decembar 2015 | 13:51

    Šta mu je trebalo da to uradi? Ko ubeđuje te mlade ljude na ovakva dela? Koji su to zlotvori koji truju glupostima o veri i nagovaraju decu da sami sebi na ovaj način oduzimaju život i ubijaju nedužne? Strašno.

  • Pokojni Toza

    29. decembar 2015 | 13:08

    Ovo Vladina kancelarija u sumi??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA