Devojka nije mogla da jede 5 godina, misteriozni bol ju je uništavao, a onda su otkrili zastrašujuću istinu (VIDEO)

Odrađeni su brojni testovi i svi rezultati su bili normalni, pa su lekari mislili da je sve to umislila ili ima jedan od poremećaja ishrane

  • 1

Mekenzi Hild je posle nekoliko godina borbe sa bolešću koju timovi najstručnijih lekara nisu mogli da definišu, a bolovi u stomaku su bivali sve jači, sticajem srećnih okolnosti uspela da dođe do rešenja svojih problema i nastavi normalno da živi.

Nije svejedno gde vas boli stomak! Na jednom od ovih mesta krije se OPASNA BOLEST (FOTO)

- Odradili smo silne testove i svi rezultati su normalni - Hild se setila da je to čula kad je imala 19 godina i bila u bostonskoj bolnici. Tim lekara koji se nalazio oko kreveta Mekenzi Hild je svojim tmurnim izrazima lica izražavao težinu vesti koju treba da saopšte ovoj studentkinji Harvarda i njenoj majci koje su tek stigle u Kaliforniju.

Doktori su je poslali na kliniku specijalizovanu za poremećaje ishrane kada je odbijala da jede zbog užasnog bola koji joj je izazivalo jelo.

Seća se da je jecala pokušavajući da objasni da nema anoreksiju i sve što želi jeste da jede, ali problem je što nije mogla. Kaže da nikako nije mogla doktore da ubedi da nije to sve izmislila i da što se više trudila, to su joj manje verovali.

U narednih pet godina, sve više je verovala da je bol koji se pojavljivao svaki put kad bi nešto pojela bio rezultat stresa, njenog perfekcionizma, traženje pažnje ili jednostavno glad. Kaže da je bilo trenutaka kada ni sama nije bila sigurna o čemu se radi.

Brojne bolnice, posle mnogih testova, nisu uspele da nađu nikakvo rešenje. Uklonilu su joj žučnu kesu, ali ni to nije pomoglo. Tokom pet godina kad je studirala i provodila vreme na praksi u Južnoj Africi u životu su je održavale infuzije. Trudila se da ne razmišlja o onome što se činilo kao nemoguće, a to je pronalazak objašnjenja za njene bolove, kao i rešavanje istih. Prošle godine, neočekivani sticaj okolnosti je učinio je mogućim rešenje njeniih problema.

 Priču ove devojke možete videti ovde:

Mekenzijini roditelji su se slučajno upoznali na planinarenju sa profesorom medicine koga je njen slučaj zaintrigirao i nakon što mu je ona detaljno opisala svoj slučaj, on je na osnovu jednog traga u opširnoj priči uputio hirurgu na operaciju u Čikagu. Posle operacije koja je trajala 2 i po sata, njen život se potpuno promenio.

Na osnovu informacija kojima su raspolagali, njeni novi lekari su došli do zaključka da ona ima bolest koja se naziva MALS. To je bolest koja je prvi put definisana pre oko 100 godina i nastaje kada vezivno tkivo koje se proteže od dijafragme i prelazi preko aorte pritiska arteriju koja snabdeva stomak i druge organe krvlju.

Iako je situacija kada se dešava taj pritisak česta i između 10 i 20% svetske populacije može da oboli od ovoga, samo 1 odsto pacijenata oseća teške bolove u stomaku. Prema glavnoj teoriji taj pritisak onemogućava normalan dotok krvi u organe za varenje. Nagli gubitak telesne težine može da izazove oboljenje i češće pogađa žene, a nekada i mlađu decu. Dijagnoza se teško uspostavlja i to na osnovu simptoma kada su druge dijagnoze sa sigurnošću isključene. 

Operacija može, u 70% slučajeva, da ublaži pritisak, ali ne postoji siguran način da se proceni kome će pomoći. Neki lekari su i dalje skeptični po pitanju ove dijagnoze.

Što se tiče same operacije, Mekenzi je odisala euforijom jer je konačno posle šest godina patnje i pet godina hranjenja na cev dobila pravu dijagnozu. Ispostavilo se da je jedan rengenski snimak koji je odradila na samom početku lečenja nije bilo dobar i da je zato tada isključeno ono što je kasnije postalo očigledno.

- Moja prva reakcija je bilo potpuna nevera. Nisam mogla da verujem da je toliko doktora moglo tako da pogreši. Ubrzo sam samo bila srećna što sam dobila odgovor - seća se Mekenzi.

Na operaciju je otišla 18. marta, a već sledećeg dana pojela je pun tanjir kajgane. Nestrpljivo je čekala, ali pošto nije osetila nikakav bol, počela je da plače. Posle operacije je neko vreme osećala mučnine, ali je to prestalo čim se njen stomak konačno navikao na hranu. Bol u stomaku se više nije vratio.

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA