Znate li kako da sprečite OPADANJE IGLICA sa jelke? Najvažniji saveti kako da ukrasite kuću za Novogodišnje praznike

Jelka se kiti jednom godišnje, a uvek nas muče isti problemi - zapetljane lampice, opadanje iglica, a sada i ometanje internet signala. Evo šta treba da radite da to izbegnete

  • 0

Decembar je mesec kad se kiti jelka, a kuća ukrašava lampicama i raznim drugim ukrasima, kako bi praznična atmosfera bila što bolja.

Da vam se ne bi desile sitne komplikacije poput zaplitanja svetiljki ili opadanja iglica sa jelke, evo nekih važnih saveta.

1. Izaberite prave sijalice

Možda ste čuli da svetiljke za jelku mogu da ometaju bežični internet signal, usporitavaju internet protok i slično. Razlog za to je jednostavan, bežične mreže koriste radio signale, a svetlo sijalice takođe emituje radio signale. Teoretski, radio signali koje proizvode sijalice mogu da ometaju wi-fi.

Nove sijalice, koje imaju led lampice, emituju vrlo niske frenkvencije radiosignala i neće uzrokovati ovaj problem. Ako koristite stare lampice koje su se koristile pre desetak godina, posebno one koje trepću, ometanje internet signala može se desiti. Novije lampice ne emituju dovoljno jake signale koji bi uticali na bežičnu mrežu.

2. Secite i zalivajte jelku

Sigurno vam ide na živce kada je kuća prepuna iglica. Ali postoji način kako da te iglice što duže ostanu na drvcetu. Sve što treba da radite jeste da bazu drveta redovno zalivate. Morate održavati visoku vlažnost i jelka će duže biti sveža. To znači zalivanje jedanput dnevno tokom prve nedelje kada jelka stigne kući, posle to činite svaka 3-4 dana.

Prva nedelja je period u kojem drvo apsorbuje najviše vode. Sipajte nešto manje od litar. Tamo gde kupujete jelku, tražite od prodavca da zareže sveži rez na dnu pre nego je odnesete. Ponovo odsecite stabljiku otprilike pola do jedan cm, što će pomoći da drvo upija više vode.

3. Pazite da se žice lampica ne zapletu

Fizičari sa univerziteta u San Dijegu 2007. godine napravili su niz eksperimenata kako bi ustanovili zašto se neke žice zapletu više od drugih dok se čuvaju u kutijama. Žice dužine između 0,5 do 1,5 metara, više se zapletu u kutijama kada se drmaju i premeštaju nego žice kraće od toga. Da bi ih sačuvali od zaplitanja koje vas silno nervira i oduzima vreme, dobra ideja je da im onemogućite pomeranje. Namotajte ih oko četvrtastog komada kartona i tako ostavite.

4. Nemojte pakovati poklone

Psiholog iz San Franciska, Rajan Hovel, kaže da ne bi trebalo pakovati poklone, nego vreme i novac za to predviđen radije potrošiti da izaberete poklon. Naučnici kažu da prelepo pakovanje nije ključ idealnog poklona što je definitivno dobra vest za sve one koji već imaju stres od pakovanja velikog broja poklona.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA