Mislili ste da ćete s botoksom biti lepši? Nećete verovati koliko grešite

Imitirajući brojne holivudske zvezde, mnoge dame, od koji su neke i vrlo mlade, odlučuju se za injekcije botoksa. Međutim, činjenice pokazuju da je to potpuno pogrešan potez!

  • 1

U želji da zauvek ostanu mlade i lepe, džet-set ikone poput Kajli Minog, Nikol Kidman, Kim Kardašijan, Megan Foks, Gvinet Paltrou, Dženifer Lopez ili Meg Rajan u većoj ili manjoj meri su se podvrgavale tretmanima botoksa. Najnovija studija pokazala je da su drugim ljudima sve one bile daleko lepše pre intervencije.

 

U istraživanju objavljenom u časopisu “Journal Of Clinical And Aesthetic Dermatology” učestvovalo je 150 dobrovoljaca, koji su imali zadatak da ocene lepotu žena koje su koristile botoks. Ispostavilo se da su sve ove dame ocenjene kao mnogo privlačnije pre intervencije, čak i ako im je tada lice bilo opušteno i naborano.

 

 

Injekcije botoksa najčešće se ubrizgavaju u donji deo lica, predeo vrata, oko očiju i u čelo, a ako se pretera, lice dobija “zamrzut” izgled i veštački osmeh, koji mnoge asocira na Džokera iz Betmena.

 

 

Botoks funkcioniše tako što blokira otpuštanje neurotransmitera acetilholina, koji utiče na to da se mišići stežu ili opuštanju. Nakon nekog vremena od tretmana, nervi i mišići vraćaju svoju funkciju, a za to je u proseku potrebno oko sedam meseci.

 

- Svima nama je grozno kada vidimo nečije nekada lepo lice izvitopereno od previše botoksa. Za iskazivanje osećanja, kao što je na primer saosećanje, veoma su važni mišići oko očiju. Zato se ja pre zalažem za to da se u gornji deo lica ubrizgavaju minimalne doze, kako bi se što više očuvao prirodni izgled – rekao je autor studije, hirurg kozmetologije Majkl Prejger.

 

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • HR.Xtina

    22. april 2014 | 14:33

    Moja kolegica od botoxa ima cijelu facu napuhnutu, to je tako gadno za viditi. I još je usta napunila silikonom,, svi bulje u nju kako izgleda, ne shvaća da je ne gledaju jer je zgodna, nego jer je izoblicena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA