TONIRANA KREMA, KOREKTOR ILI PUDER: Pronađite savršenu podlogu za svoje lice

Da bi vaša koža uvek bila negovana, čista i lepa, morate da koristite preparate koji najbolje odgovaraju njenom, odnosno vašem tipu

  • 0

Besprekoran ten i negovano lice osnova su ženske lepote. Mnogi preparati poput korektora, raznih toniranih kema i pudera su nastali ne bi li pomogli ženi da ima naizgled savršenu kožu, ali na vama je da otkrijete šta vašem licu najviše odgovara. Prema svom tenu i tipu kože, otkrijte koje preparate treba da koristite, a koje ne.

Puder u prahu

Puder u prahu deli se na pečeni i presovani. Pečeni je prozračniji od presovanog i daje koži prirodni sjaj, ​​dok je presovani mat. Njihova je prednost u tome što savršeno skrivaju pore, a odgovaraju svim tipovima kože, naročito masnoj. Masnoj koži daće mat izgled bez neželjenog sjaja.

I puder u prahu je baš kao i tečni najbolje nanositi od sredine lica prema spolja. Tečni puder nanosi se sunđerom, a puder u prahu odgovarajućom četkom.

Kremasti puder

Ovaj je puder gušća verzija tečnog pudera koja hidrira i hrani kožu. Odličan je izbor za suvu kožu, a dovoljan je tek jedan tanki sloj. Dobro prekriva i po potrebi ga možete naneti u više slojeva.

Nanosi se sunđerom ili četkom, a na području oko nosa i uz bradu najbolje ga je razmazati vrhovima prstiju. Tako će bolje upiti i neće se loše razmazati.

Mineralni puder

Nema dodatke mirisa, boja, alkohola i konzervansa zbog čega se preporučuje osetljivoj i masnoj koži te koži sklonoj aknama. Može se naći u kremastoj, tečnoj i puderastoj verziji. Puder u prahu najbolje je naneti četkom s pljosnatim vrhom, dok se tečni nanosi sunđerom ili vrhovima prstiju.

BB krema

Popularne BB kreme kombinacija su hidratantne kreme, kreme sa zaštitnim faktorom i tečnog pudera. One obiluju antioksidansima, ublažavaju bore, ujednačavaju ten i prekrivaju sitne nesavršenosti. Zbog toga je BB krema odlično rešenje za sve koji nmaju previše vremena da se bakću s licem.

Dobar su izbor za svaki tip kože, ali ne i za one koji traže dugotrajno prekrivanje. BB kreme brzo upijaju i treba ih tokom dana više puta popravljati.

Nanosi se prstima poput hidratantne kreme, ali posebno treba paziti da dobro upije na području između brade i vrata. U suprotnom će prelaz između lica i vrata biti prevelik, a lice će delovati poput maske.

Tonirana krema ili krema u boji

Kako joj samo ime govori, reč je o hidratantnoj kremi sa dodatkom pudera. Idealna je za prikrivanje manjih nesavršenosti i crvenila. Odličan je izbor za toplije dane jer nije teška za kožu. Nanosi se rukama poput klasične kreme.

Korektor

Kod odabira korektora treba pripaziti na nijansu. Najbolji izbor je nijansa jednaka boji tena jer će se tako stopiti s kožom. Lice najpre treba pripremiti pilingom i hidratantnom kremom kako bi se sprečilo ljuštenje i nakupljanje korektora.

Kod prikrivanja podočnjaka vrede drugačija pravila. Ljubičaste i plave podočnjake najbolje prikriva korektor sa žućkastim tonovima, a braon onaj sa roze tonom.

Korektor se nanosi na kritične tačke, ispod očiju, uz nos te između brade i usana. To će sakriti podočnjake i ispucale kapilare te ujednačiti ten.

(Telegraf.rs/24sata)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA