Evo zašto nije dobro da idete na plastičnu operaciju u inostranstvo

Većina žena odlazi na estetske tretmane kako bi izgledale što bolje. Međutim, znate li šta može da vas snađe ako vam talentovani estetski hirurg lični opis promeni do neprepoznatljivosti

  • 3

Kada ljudi odlaze na plastične operacije nadaju se da nakon toga izgledati nešto drugačije i mnogo lepše. Ipak, postoje situacije u kojima ova promena uopšte nije tako dobra.

Južnokorejski specijalisti za estetsku hirurgiju toliko su talentovani da njihove pacijentkinje ne mogu da ne budu prezadovoljne. Međutim, deo devojaka koje “pod nož” dolaze čak iz Japana ili Kine, nakon operacije mogu da imaju ogromne probleme. U rukama veštih stručnjaka, ove žene dožive takvu transformaciju da kada krenu kući graničari neće da ih propuste, jer stare fotografije u ličnim dokumentima nimalo ne liče na njihovo novo lice.

Zato su pojedine klinke počele da izdaju sertifikate o estetskim intervencijama kako pacijentkinje ne bi imale problema na granici. U ovom dokumentu naveden je broj pasoša, naziv bolnice i period boravka u bolnici.

Tokom prethodnih nekoliko godna više desetina Kineskinja i Japanki imale su velikih problema na povratku kući iz Južne Koreje. Bile su zaustavljane na pasoškoj kontroli jer su imale krupnije oči, tanje nosove, mršavije obraze i potpuno drugačiju bradu nego u ličnim dokumentima. Jedino rešenje za njih je bilo da odu u ambasadu svoje zemlje i podnesu zahtev za novi pasoš.

Inače, Južna Koreja postala je svetski centar plastične hirurgije. Zahvaljujući uticajima pop-kulture koja dolazi sa Zapada, svaki 77. stanovnik ove države imao je estetsku intervenciju, a najviše njih je od hirurga zatražilo “američki nos”.

(Telegraf.rs / Kotaku)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA