Ovih šest stvari će vam doneti povišicu

Pre nego što se zapitate da li svojim radom zaslužujete više novca, analizirajte činjenicu koliko bi trebalo da iznosi vaša plata, na osnovu položaja, uloge i iskustva

  • 5

Ako ste jedna od onih osoba koje se ne usuđuju da tako lako sa šefom pričaju o povišici, a želite je, postoji nekoliko stvari o kojima bi trebalo dobro razmisliti. Zato pre nego se odvažite i nekom postavite pitanje o iznosu vaše plate, povedite računa o sledećem.

Vaše vrednosti

Razmislite o tome zašto smatrate da zaslužujete više novca. Činjenica je da ste teško radili i da osećate da zaslužujete povećanje plate, ali vašem šefu će trebati nešto više od toga. Koji su vaši uspesi? Na koji način poboljšavate rad preduzeća? Ukoliko ste manje plaćeni od nekog drugog na vašem položaju, to bi mogao da bude jedan od argumenata koje bi mogli da pomenete vašem nadređenom.

Informacije

Analizirajte sebe o tome koliko treba da iznosi vaša plata, na osnovu položaja na kom se nalazite, uloge i iskustva. Nemojte spominjati razloge, a da prethodno niste sigurni u to.

Pravo vreme

Znamo svi da je novac potreban uvek, ali šta ako vaše preduzeće nema dovoljno finansija? Takođe, pokušajte da procenite kakav je dan vašem šefu. Iako deluje kao sitnica, to može bitno da utiče na njegov odgovor.

Ugovorite sastanak

Sada, kada ste svesni svih relativnih informacija, morate da se osigurate da će vaš šef biti slobodan. Upravo zbog toga, bitno je da dogovorite sastanak sa njim, što će ujedno i pokazati vašu profesionalnost.

Taktika

Ovde je u pitanju novac, a ako bilo koja strana ima mogućnost da se cenjka, ona će to sigurno iskoristiti. zato ne bi bilo loše da tražite malo više, ali opet ne neki smešan i nerealan iznos, pa ako i to bude odbijeno, opet ćete biti u plusu.

Fleksibilnost

Ne pričamo o bajkama, naravno da postoje šanse da ćete biti odbijeni kada na poslu zatražite unapređenje. Bitno je da znate da šta god da se dogodi, postoje načini na koje nikako ne smete reagovati. To podrazumeva ljutnju i monolog o tome kako se osećate nezadovoljno i necenjeno. Možda postoje neke druge pogodnosti, koje momentalno možete da ugrabite, jer je uvek bolje išta nego ništa, iako u tom trenutku može da deluje kao neka uteha.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    22. jun 2014 | 12:37

    Ovo mozda u nekoj normalnoj drzavi, u Srbiji su ti za uspeh potrebna jedna od ove dve stvari: debela veza i dobro slihtanje!

  • Sasa

    22. jun 2014 | 12:13

    Samo jos niste rekli u kojoj firmi...

  • Aleksandar

    22. jun 2014 | 14:06

    Pod : 1- da prestanu da kradu ovi što se vrte na vlasti već 20 god 2-da prestanu da kradu 3-da prestanu da kradu 4-da prestanu da kradu 5-da prestanu da kradu 6-da prestanu da kradu i više nam ništa netreba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA