Naučite da dekorišete uskršnja jaja

Na radionicama namenjenim svima koji na kreativan način žele da upotpune svoja znanja, te za predstojeći Uskrs na potpuno novi i originalan način išaraju jaja, izučavaće se tehnike dekupaž (sa krekelom i šabi šikom) i oslikavanje jaja na drvetu

  • 0

Osim praktičnih veština u dekorisanju jaja, polaznici će steći osnove teoretskog znanja, i mogućnost i da na drugim površinama provežbaju ove tehnike, pa će izraditi dekorisanje ramova, kutija, broševa i saksija. Radionice vode saradnice UG KOD, Olivera Šuminac, dekupaž, i Jelena Blanuša, dekoracija na drvetu.

Cilj radionica je očuvanje narodne tradicije i primena etno motiva (kako naše, tako i drugih naroda). Osim tradicionalnih motiva, biće zastupljeni i motivi popularne kulture, posebno u salveta tehnici, što će polaznicima omogućiti da sami kreiraju izgled svojih uskršnjih jaja. Program je osmišljen sa namerom da se polaznici podstaknu na kreativno razmišljanje i da time da ostvare sopstveni umetnički izraz.

Razvijanje sopstvene estetske i umetničke sposobosti svakog polaznika radionice je naš zadatak. Ali, osim podsticanja na kreativnost, cilj je da svaki polaznik što preciznije i pedantnije odradi svoje "malo umetničko delo".

Kursevi se odvijaju u kući Đure Jakšića 24. i 25. marta za dekupaž jaja, a 31. marta i 1. aprila za oslikavanje drvenih jaja.

Pogodnosti pri upisu imaju odlični učenici i redovni studenti mlađi od 24 godine i oni, uz pokazan index ili đačku knjižicu, imaju popust od 10 % na cenu kurseva. Takođe, deca od 8 do 10 godina, ako dođu sa svojim majkama imaju mogućnost da besplatno učestvuju na radionicama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA