KAKO DA: Graciozno izgledate u visokim štiklama

Kad je Merlin Monro rekla "Dajte devojci dobre cipele i ona može osvojiti svet," prilično smo sigurni da je pričala o štiklama. Ali, šta ako ne znate da hodate u njima?

  • 0
Seksi štikle Foto: wallpaperhdfree.com

Ne brinite, otkivamo sedam tajni koje će vas naučiti kako pravilno da hodate u štiklama... i pritom dobro izgledate!

Zakoračite od potpetice do prstiju

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim petama je da celo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod delovati prirodnije.

Hodajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas naterati da pravite manji raskorak, pa ćete povećati broj (malih) koraka da pređete istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni pokušavati pravite duge korake kao inače.

Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i kompromintovane ravnoteže, najbolje je da ne preterujete još i s jurnjavom. Uostalom, sporiji hod deluje samopouzdanije.

Lagano zabacite telo unazad

Dogodiće vam se da ćete poželeti da hodate brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzovali sporost, izbaciti vrat napred. Ovo izgleda prilično čudno, pa dozvolite da lagano čitavo telo povučete unazad kad ste u štiklama, jer će to delovati na vaš poriv da se nagnete prema napred.

Zamislite da hodate po ravnoj liniji

Kad poželite iscrtati ravnu liniju, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmerenim prema krajnjoj tački dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomera. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umesto da gledate dole u svoje štikle.

Izvijte stopalo lagano u luk

Pri svakom koraku, ili ako imate osećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrisati.

Budite sigurni da vam je cipela - taman

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je reč o štikli, biće reč o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA