VANJA GRBIĆ I DRAGUTIN TOPIĆ PORUČUJU: Ispravi se i vežbaj!

U Fitness centru Kombank Arene nastavlja se jedinstveni zdravstveno-zabavni program za ispravljanje kičme

  • 0

Deformiteti kičmenog stuba i poremećaji držanja kod dece i odraslih u većini slučajeva su posledica savremenog načina života koji nas je udaljio od kretanja kao jednog od osnovnih svojstava svakog čoveka. Na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, 20 odsto dece ima deformacije na kičmenom stubu, dok je visok procenat odraslih osoba koje imaju probleme sa kičmom i osteoporozom (svaka treća žena i svaki osmi muškarac obole od osteoporoze).

Iz tog razloga pokrenut je jedinstveni zdravstveno-sportski program u Fitness centru Kombank Arene, „Ispravi se i vežbaj“, u saradnji sa fondacijom „Spinalni centar Milinković“, koji sa radom zvanično počinje 4. septembra ove godine.

Ovaj program, namenjen i deci i odraslima, obuhvata lekarski pregled prof. dr. Zdeslava Zdenka Milinkovića, koji je osnivač projekta, spinalni hirurg i lekar Teniskog saveza Srbije. Nakon pregleda, zainteresovanima će biti propisane odgovarajuće vežbe koje će nadzirati stručni instruktori, obučeni za probleme kičmenog stuba. „Ispravi se i vežbaj“ je osmišljen kao savetovalište namenjeno da se prepozna i na vreme identifikuje problem sa kičmom.

- Deformacije kičme su značajan i ozbiljan problem, posebno kod mladih i kod dece. Takozvani „sedeći način života“ i odsustvo fizičke aktivnosti glavni su krivci što se degenerativne promene kičme javljaju sve ranije, a danas nije retko da se na bolove u leđima žale i najmlađi. Rano otkrivanje i lečenje deformacija kod dece je suštinsko u cilju sprečavanja njihovog pogoršanja tokom rasta, a redovnim vežbama i kontrolama postiže se značajno smanjenje slučajeva koji zahtevaju lečenje otrozama i operativnim putem - poručuje prof. dr Zdeslav Milinković.

Promoter projekta “Ispravi se i vežbaj” je naš proslavljeni odbojkaš Vladimir Vanja Grbić, a podršku su pružili i atletičar Dragutin Topić, glumac Ivan Bekjarev, selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović i dr.

Fondacija “SPINALNI CENTAR MILINKOVIĆ“ pokrenula je projekat „ISPRAVI SE I VEŽBAJ“ sa ciljem da javnost upozna sa problemima prevencije i lečenja deformacije, povreda i oboljenja kičmenog stuba kako kod dece, tako i kod odraslih osoba i sportista. Osnovni ciljevi ovog programa jesu da se podigne opšta svest o problemima deformiteta kičmenog stuba kao i širenje znanja o deformacionim promenama kičme kao osnovnom uzroku pojave bola u leđima.

Fitnes centar Kombank Arena obuhvata 300m2 od čega je 160 m2 prostor za vežbanje opremljen najsavremenijom opremom. Pored vrhunskih uslova za treninge koje pruža Fitnes centar Kombank Arena, njega karakteriše veoma profesionalno i stručno osoblje sastavljeno od vrhunskih kondicionih trenera, kao i besplatan parking prostor.

#IspraviSe

(Telegraf.rs / Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA