Trećina zaposlenih u svetu nezadovoljna radnim okruženjem

Preduzeća širom sveta trebalo bi da se mnogo više potrude oko svojih zaposlenih, s obzirom na to da oko 27 odsto radnika anketiranih u 24 zemlje smatra da na njihovu psihu nezdravo utiče radna atmosfera

  • 0

Istraživanje koje je sproveo Ipsos za agenciju Rojters pokazalo je da, bilo da se radilo o stresu, međuljudskim sukobima na radnom mestu, frustraciji ili nemogućnosti napredovanja, 27 odsto radnika u 24 zemlje kazalo je da nije srećno psihološkim aspektom svog radnog okruženja.

- Poslodavci bi trebalo da posvete pažnju psihičkom zdravlju zaposlenih, a ne samo fizičkom zdravlju – rekla je potpredsednik Ipsos Public Affair Aleksandra Everšed.

Ona smatra da je 27 odsto prilično veliki udeo, koji se u Argentini i Meksiku penje na 44 i 43 odsto, a u Mađarskoj na 42 odsto.

Oko polovine ispitanih, 47 odsto od ukupno 14.618 anketiranih radnika reklo je da je njihovo radno mesto psihološki sigurno i zdravo okruženje za rad, dok 26 odsto ispitanih nije sigurno.

Istraživanje je sprovedeno u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Kini, Francuskoj, Nemačkoj, Britaniji, Mađarskoj, Indiji, Indoneziji, Italiji, Japanu, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, Saudijskoj Arabiji, Južnoj Africi, Južnoj Koreji, Španiji, Švedskoj, Turskoj i SAD-u.

Ne možemo da se ne zapitamo kako bi izgledali rezultati ovog istraživanja da je kojim slučajem sprovedeno i kod nas.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA