≫ 

MUČE VAS BUBULJICE? 4 razloga zašto se to dešava!

Razotkrivanje ovih razloga je ujedno i rešenje vaših problema

  • 4

Akne nastaju zbog stresa ili zbog reakcije na neki proizvod. S druge strane, tu su naše sitne navike kojih se ne oslobađamo, jer često nismo ni svesni da nam štete.

Stalno vam iskaču bubuljice na obrazu? POD HITNO prestanite OVO da radite!

Ako cedite bubuljice s nosa, možete da umrete! Ali stvarno!

Ovo su četiri najčešće navike zbog koji vas muče bubuljice:

1. Mnogi pogrešno veruju da je isušivanje masne ili kombinovane kože rešenje za problem sa aknama, pa zato posežu za proizvodima s alkoholom. Potpuno pogrešno, jer isušena koža zapravo prouzrokuje akne.

2. Benzil peroksid je snažni antibakterijski sastojak preparata protiv akni, a brojne kliničke studije u proteklih 30 godina su dokazale njegovo dejtsvo u redikovanju Propionibacterium acnes, bakterije koja živi u lojnim folikulama. Ovaj sastojak čisti mrtve ćelije kože i eliminiše višak ulja i sebuma u folikulama, sprečavajući dalje upalne procese. Posebno je delotvoran u kombinaciji sa antibiotičkim losionima ili kremama. Važno je međutim, da preparat ne sadrži više od 5 odsto benzil peroksida, iako je dozvoljeni maksimum 10 odsto, jer će previše isušiti kožu što će samo stvoriti dodatne akne.

3. Teško je odupreti se istiskivanju mitisera, ali pokušajte da taj deo posla ipak ostavite profesionalcu. Kod kuće koristite pilinge i proizvode za čišćenje pora koji će ublažiti problem.

4. Tretiranje ožiljaka od akni ne sme da se svodi samo na prikrivanje. Umesto za korektorom posegnite za tretmanom koji će regenerisati kožu i oporaviti je.

Ako ne budete pažljivi prema svom licu, moraćete da idete kod estetskog hirurga, a pogledajte kako izgleda jedan ovakav tretman:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skolski komsija

    30. novembar 2014 | 21:11

    Neredovan seks je opasan po lice.Samo cepajte.....

  • AC

    30. novembar 2014 | 21:29

    Najveći problem pojavljivanja akni potiče iz želudca odnosno zbog problema /oboljenja koja su u njemu kao što su heliko bakterija, čir ili kiselina...Promenite način ishrane, očistite creva i organizam i akne će nestati zajedno sa time... Ovo iznosim iz ličnog iskustva... Pozdrav

  • Ana

    30. novembar 2014 | 21:51

    Ne kaže se Benzil nego Benzoil peroksid!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA