• 2

OVO JE NAJJEZIVIJA BOLEST NA SVETU: Sve je više registrovanih slučajeva, leka nema niti će ga biti (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Iako je Luj Paster pronašao vakcinu protiv besnila još u 19. veku, od kada se pojava ove bolesti drastično smanjila u Evropi, virus se i danas prenosi i, na stravičan način, odnosi živote onih koji nisu primili vakcinu, niti su na vreme potražili pomoć lekara

  • 2

Besnilo je zarazna bolest koja kod toplokrvnih životinja izaziva encefalitis (akutna upala mozga). Budući da i ljudi spadaju u tu kategoriju, ova bolest je za nas, ukoliko se ne odreaguje na vreme, smrtonosna.
Virus besnila dolazi do mozga preko perifernih nerava, a kad stigne do centralnog nervnog sistema simptomi počinju da se ispoljavaju. Kada dođe do infekcije, bolest postaje praktično neizlečiva i smrtni ishod u roku od nekoliko dana je neizbežan.

Simptomi u ranoj fazi su malaksalost, groznica, jak bol, nekontrolisano uzbuđenje, nasilno ponašanje, depresija i hidrofobija (strah od vode), a smrt nastupa posle višednevne agonije!

Besnilo se najčešće prenosi ujedom zaražene životinje, jer je virus koncentrisan u balama i pljuvački, a od svih sisara najčešće obolevaju psi, vukovi, mačke i lisice.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    Ovde u Australiji postoji leka protiv besnila, ali postoji rok, terapija se mora primiti najkrace 3 dana od ujeda, ako se pojave prvi simptomi prekasno je, terapija se odnosi na 21 injekciju koja se prima u stomak, na ovaj nacin se zaustavlja virus besnila koji tece iz nogu jer su noge jacesce mete ujeda.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima