OTKRIVENO: Ovo je čaj koji ubija rak!

Lekovita svojstva ovog čaja su odavno poznata, međutim, novost je za sve nas da on ubija ćelije raka. To bi moglo da dovede do novih lekova za ovu opaku bolest

  • 8

Otkriveno je da jedan sastojak iz zelenog čaja ubija ćelije raka usta, a zdrave ćelije pritom ostaju neoštećene.

Od ranije je poznato da je ovaj čaj lekovit, a sada su naučnici i otkrili zašto, a ovo otkriće, nadaju se naučnici, odvešće u pravcu novih tretmana za rak usta, a i za druge oblike raka.

Naučnici sa “Penn State Univesity” u SAD, pronašli su jedno specifično svojstvo ovog sastojka, da prepozna i bukvalno “nanišani” ćelije koje su obolele.

Istraživanja su pokazala da epigalokatehin-3-galat (EGCG), sastojak zelenog čaja, ubija ćelije raka usta, a pritom ne oštećuje zdrave ćelije.

Mirisni zeleni čaj umiruje čula, a blagotvoran je za sve koji su na dijeti

Naučnici veruju da EGCG pokreće određene procese u mitohondrijama – ćelijskim organelama koje proizvode energiju – što dovodi do smrti ćelije, a pritom “gađa” samo obolele ćelije.

EGCG u mitohondrijama podstiče formiranje reaktivnih molekula koji sadrže kiseonik, na šta mitohondrije reaguju tako što proizvode još reaktivnije molekule. To na kraju dovodi do smrti te ćelije.

PRETI NAM EPIDEMIJA VIRUSA-UBICE: Mutirani grip stiže u Srbiju, evo kako da se zaštitite!

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kreator

    6. februar 2015 | 15:41

    Pijem zeleni caj svaki dan umesto kafe vec 2 godine. Lako se covek skine sa kafe samo kad hoce. Kafu pijem ponekad.

  • matcha

    6. februar 2015 | 15:50

    Isto tako možda i bolje možete koristiti Matcha prah kao dodatak u šejkove. Matcha je zeleni čaj u obliku praha, veoma je dobro za zdravlje.

  • Mila...3

    9. april 2015 | 11:23

    Zeleni caj je super ! Mali vic kada smo kod čajeva ! Bolesna svekrva je slala snaju na sve strane i travare i babe, livade za caj da se digne iz kreveta! Snaji pukne film i ode pored stoga sa senom i malo razgrne . Ono sto je ostalo na zemlji sitno od sena sve pokupi i odnese kući. Mama ovo je specijalni caj! Skuva snaja svekrva pilaI i ustane iz kreveta i kaže snajka kako si ovo cudo od caja nasla? E, mamo pitajte kako sam se setila i gde snasla!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA