Ispovest devojke koja je pobedila anoreksiju! (FOTO)

Kada joj je bilo 16 godina Bet je preživljavala tako što bi pojela jednu jabuku na dan, ako ne bi i to ispovraćala. Danas je ona i dalje mršavica, ali dovoljno zdrava i zgodna da se prijavi na takmičenje za mis

  • 3

Kao šesnaestogodišnjakinja, Bet Koven obolela je od ozbiljnog oblika poremećaja ishrane, kombinacije anoreksije i bulimije. U jednom trenutku težila je manje od 40 kilograma, a nije jela gotovo ništa.

JEZIVA ISPOVEST MAJKE ANOREKSIČNE DEVOJKE: Nisam imala predstavu da se moja ćerka (15) ubija povraćanjem! (VIDEO)

Danas Bet ima 19 godina, dvanaest kilograma više i ne planira tu da stane. Jer, ova tinejdžerka planira da se prijavi za jedno međunarodno takmičenje za mis, sa željom da devojčicama i devojkama sa sličnim problemima dokaže da je izlečenje moguće.

- Sve je počelo kad sam krenula u srednju školu. Nemam predstavu ni kako ni zašto, činilo mi se tad da je čitav moj život u totalnom haosu. Samo sam odjednom počela sebi da ograničavam unos hrane, jer sam to jedino mogla da kontrolišem. Pojela bih jednu jabuku, a onda bih sate provodila na traci za trčanje – počinje svoju priču Bet.

Foto: Facebook/Beth.Cowan.96 Foto: Facebook/Beth.Cowan.96

I to je tako trajalo neko vreme, sve dok se jednom prilikom nije našla ispred ogromnog ogledala u tržnom centru i shvatila da je bukvalno postala kost i koža.

- Ljudi su počeli da mi govore da ih podsećam na leš. Otišla sam kod lekara, svesna toga da ako sad nešto ne preduzmem, jednog dana neću moći da imam decu. Bolest mi je uzela sve, jer moja kilaža je bila jedino što sam do tad mogla da kontrolišem, a sada sam morala i toga da se odreknem – otkriva ova devojka.

Foto: Facebook/Beth.Cowan.96 Foto: Facebook/Beth.Cowan.96

OD KITA UBICE, DO ZGODNE CICE: Bila je teška pola tone, a danas izgleda fantastično! (VIDEO)

Ona je bila u toliko lošem stanju da je zbog čestih ležanja u bolnici morala da napusti školu i ispite polaže vanredno. Srećom, sve je položila sa odličnim uspehom i sada želi da postane učiteljica.

- Rekli su mi da, ako sama ne odlučim da se izborim s ovim problemom, moraću da provodim sve više vremena u bolničkom krevetu na infuziji i cevčicama za veštačko hranjenje. To me je konačno dovoljno isprepadalo, da sam čvrsto rešena da uspem da pobedim bolest, zatražila pomoć od specijaliste za poremećaje u ishrani – kaže Bet.

Foto: Facebook/Beth.Cowan.96 Foto: Facebook/Beth.Cowan.96

Danas ona jede potpuno normalne obroke, a želi da apeluje na sve druge devojke koje su u sličnoj situaciji da zatraže pomoć, jer stanja kao što su anoreksija i bulimija nisu samo stvar hrane, već često dolaze iz glave.

- Mama me je plačući preklinjala da počnem da jedem. Obećavala sam joj da ću od sutra da se promenim, ali to sutra nikad nije dolazilo. Lagala sam svoju porodicu, lagala sam sebe. Bilo mi je potrebno tri godine da se izvučem. Sada imam skoro 52 kilograma i hoću još da se ugojim! Do izlečenja nikad ne dolazi preko noći, ali moguće je preuzeti kontrolu nad svojim životom! Nikad ne odustajte! - poručuje hrabra Bet.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    23. mart 2015 | 15:00

    Ovo sa ustima kao da je poljubila peglu je stvarno previše ili je to danas više profesionalna deformacija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA