JOGA ZA LICE: Uklonite bore pomoću ove 3 jednostavne vežbe!

Postoje mnoge metode za uklanjanje bora, ali sve su prilično skupe. Ova metoda je pomogla mnogima, a potpuno je besplatna i zahteva jako malo vremena

  • 7

Mladolik izgled lica možemo sačuvati pravilnom ishranom, kozmetičkim preparatima i tretmanima, ali i vežbanjem mišića lica.

Znate li da postoji joga za lice?

Poslednjih pet godina joga za lice pravi je hit. Lice sačinjava 57 mišića i nikad nije prerano niti prekasno da započnete s treningom. Gravitacija počinje da deluje na lice između dvanaeste i petnaeste godine života.

S vežbanjem mišića lica dobro je početi što pre. Nije prerano čak ni sa sedamnaest godina. Vežbanjem, mišići postaju čvršći i popunjavaju prostor ispod kože, a pritiskanjem akopunkturnih tačaka povećava se proizvodnja kolagena. Rezultat je prirodno zategnuto i mladoliko lice s manje bora.

Po stanju lica možemo proceniti i zdravlje organizma - čelo govori o zdravlju srca, levi obraz o zdravlju jetre, desni o plućima, brada i vrat govore o stanju bubrega. Tako kada žena ima menstruaciju na bradi izbiju akne i bubuljice, a ti procesi u ženskom telu povezani su sa radom bubrega. Joga za lice potiče iz Vijetnama, a usavršena je u SAD.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ovo su tri joga vežbe za lice. Za svaku od ovih vežbi dovoljno je 20 do 30 sekundi.

Prva vežba: Izgovarajte dugo slovo “O”. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Vežba briše bore “smejalice”.

Druga vežba: Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Vežba pegla bore oko usana i daje im mladolik i sjajan izgled.

Treća vežba: Nasmešite se, skoro u grimasu. Donju usnu uvucite preko doljnjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Vežba će učiniti da podmladite podbradak.

(Telegraf.rs / Ordinacija.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivona

    21. februar 2018 | 09:17

    odlicno. radila sam masaze i vjezbice uz koristenje kreme (konkretno koristila sam perle bleue snjeznu algu). odlicni ucinci. sve preporuke.

  • naruceno

    4. januar 2019 | 15:04

    narucila sam! hvala vam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA