Ovo nije matori perverznjak, iako je hvatao ženu za grudi pred kamerama! (VIDEO)

Britanci su jutros ostali podeljeni u polemici na temu raka dojke: Da li je neprimereno prikazivati u jutarnjem programu pregled dojke uživo ili za promovisanje redovnih pregleda ne postoji loše mesto i vreme?

  • 5

U jutarnjem programu britanske televizije ITV doktor Kris Stil, redovan gost ove emisije, koji svakog jutra Britancima daje zdravstvene savete, jutros je izazvao burne reakcije u javnosti kada je  u studiju na dva volontera u praksi pokazao kako se vrši pregled dojki.

JEZIVO: U Srbiji i deca oboljevaju od raka dojke!

Nakon takvog priloga Britanci su ostali podeljeni u polemici: da li je neprimereno prikazivati u jutarnjem programu pregled dojke uživo ili za promovisanje redovnih pregleda ne postoji loše mesto i vreme?

Solidan broj gledalaca emisije "Ovog jutra" danas se zagrcnuo uz svoj prvi jutarnji čaj kada se na njihovim ekranima pojavila žena bez gornjeg dela garderobe.

Ono što je za drugi deo publike potpuno menjalo kontekst u kom se gola žena pojavila u kadru bilo je to što je ovo uradila iz edukativnih razloga i to u cilju spašavanja mnogih života.

Printskrin: ITV Printskrin: ITV

Svi smo bezbroj puta videli grafike na kojima se prikazuje kako se proveravaju ženske (i muške) dojke, kako bi se rak koji njih napada na vreme otkrio, ali moramo da priznamo da je živa demonstracija pregleda nešto sasvim drugo.

Ovakav stav imali su i doktor Stil (69) i volonterka Amanda Holden (44) kada su gledalištu demonstrirali na koje znake treba da obrate pažnju kad je ova opaka bolest u pitanju.

DA LI STE ZNALI? Svakog dana u Srbiji od raka dojke umru četiri žene!

Na društvenim mrežama su se, međutim, mogli videti komentari gledalaca iz nešto drugačijeg ugla, poput: "Pregled dojki u jutarnjem programu u 11 sati?", pa čak i neki koji nemaju mnogo smisla: "Zar nije ovo mogla da izvede neka doktorka ili neko ko ima dojke, čisto da bi bolje znao o čemu govori?", iako je u emisiji učestvovao i muški volonter, jer od raka dojka može da oboli i jači pol.

S druge strane, mnogi Britanci pokazali su da imaju prioritete.

MANJE MUČENJA ZA ŽENE: Stigao test koji otkriva rak dojke!

"Ljudi bi morali da odrastu. Je l' nikada ranije niste videli gole ženske grudi? Ovo su pokazali kako bi spasili ljudske živote!", bio je tvit jednog od takvih gledalaca.

Ono što je sve njih dodatno podstaklo na komentare je i to što ovo nije bio prvi put da šou "Ovog jutra" zalazi u sivu zonu televizijskog sadržaja.

Nedavno se ova emisija bavila ljudima koji tvrde da se neke bolesti mogu izlečiti ispijanjem urina, a prilikom najave filma "50 nijansi siva", prikazan je i segment o vezivanju, kao jednoj od glavnih asocijacija na ovaj film.

Pogledajte kako se rak širi po ljudskom telu i pravi metastaze! (VIDEO)

Uprkos svemu tome, ekipa koja pravi ovu emisiju nije dobila nikakvu opomenu od onih koji bi ovakav pristup novinarstvu mogli da sankcionišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peca

    9. maj 2015 | 00:06

    A pazi ovo:levu dojku koja je ionako prekrivena rukom,pokrili kvadraticem,a desna skroz otkrivena!HaHa!

  • milutin

    9. maj 2015 | 21:04

    to je kao vulgarno a kablovski operateri puštaju porniće 24 sata ... licemeri ...

  • Teodora

    11. maj 2015 | 17:26

    Ma mnogo oni polemisu a pola engleske se zeni i udaje za najblize rodjake,malo je kasno za moralisanje oni u tome prednjace u svemu su prvi pa i u pravljenju spektakla od pregleda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA