Ove biljke imate u kući, a ne znate da mogu da vas oslobode HRKANJA! (RECEPT)

Da li imate problema sa hrkanjem? Donosimo vam tri prirodna načina kako da se oslobodite ove neprijatne pojave

  • 0

Hrkanje je neprijatna pojava koja može da poremeti san, izazove bol u grlu, da izludi sve ukućane, a u nekim slučajevima i komšije.

Evo kako možete da se oslobodite hrkanja za male pare

Hrkanje uzrokuju vibracije mekog tkiva u grlu, nosu i usnoj šupljini. Ako želite li se na prirodan način oslobodite hrkanja isprobajte ove prirodne lekove.

Nana

Ova biljka otvara kanale u nosu i grlu i time olakšava disanje, što je vrlo važno ako želite da utičete na hrkanje. U šoljicu mlake vode dodajte 3 kapi eteričnog ulja nane. Mešavinom pre spavanja grgljajte usnu šupljinu i ispljunite. Postupak ponavljajte svaki dan dok ne primetite poboljšanje. Možete koristiti i čaj od nane.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Maslinovo ulje

Maslinvo ulje opušta tkivo i smanjuje oticanje sluzokože. Isto tako, ono smanjuje trenje izazvano vibracijama tkiva, zbog čega hrčemo. Pre spavanja u izmešajte pola kašičice meda i isto toliko maslinovog ulja. Mešavinu polako sisajte pre spavanja i progutajte. Postupak ponavljajte svako veče.

Foto-ilustracija: Foter/Monica Arellano-Ongpin Foto-ilustracija: Foter/Monica Arellano-Ongpin

Kardamom

Semenke ove biljke od pamtiveka se koriste u indijskoj kuhinji, a osim prijatne arome u jelima, imaju mnoge pozitivne efekte na zdravlje. Naime, kardamom razređuje sluz i olakšava disanje. U čašu mlake vode dodajte pola kašičice kardamoma u prahu i dobro izmešajte. Napitak popijte pola sata pre spavanja.

(Telegraf.rs / HercegovinaInfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA