Da li je gladovanje pred spavanje dobro za liniju?

Zbog mirnog sna, ali i dobre linije, najbolje bi bilo da par sati pre odlaska u krevet ne uzimate nikakvu hranu. Ako ipak morate nešto da pojedete, onda neka to bude hrana bez šećera i ugljenih hidrata

  • 3

Sa zabludom da je odlazak na spavanje praznog stomaka odlična "dijetalna" mera, svi smo se susreli bar jednom u životu.

Međutim, dok vi spavate, organizam obavlja niz radnji: regeneriše i umnožava svoje ćelije, vrši probavne procese i niz drugih bioloških radnji, a sve one traže energiju koju organizam uzima iz hrane unesene tokom tog dana i noći.

- Ako ste pre sna uneli hranu bogatu "praznim" kalorijama poput čokolade ili kutije sladoleda, nivo šećera u krvi će vrlo brzo narasti, a dobijena "energija" će se automatski skladištiti u telu u vidu masnih jastučića - kaže australijski ekspert za zdrav život, doktor Tim Robards.

Ovaj stručnjak savetuje da je, zarad kvalitetnog sna i održavanja linije, zapravo najbolje da večerate dva do tri sata pre odlaska u krevet i da taj obrok sadrži belančevine, proteine ili zdrave masne kiseline, a nikako ne šećere i ugljene hidrate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zla devojčica

    27. jun 2015 | 21:26

    Samo whey, bajo moj !

  • Škorpija

    28. jun 2015 | 12:05

    @Zla devojčica Znam tu igru.U igri se peva Samo whey,bajo moj!

  • Lady scorpio

    6. jul 2015 | 15:27

    Slazem se sa vasom konstatacijom, uz napomenu da se moze pojesti i belanac jajeta, parce mladog sira i slican izvor zdravih proteina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA