Ne bacajte stare NAJLONKE! Ovo su četiri genijalna načina da ih iskoristite!

Kad vam na omiljenom paru najlon-čarapa “ode žica”, to nije znak da odmah morate da se oprostite od njih zauvek i bacite ih đubre. Naprotiv!

  • 1

Pocepanih najlonki obično se svi setimo negde oko Uskrsa, kad nam dobro posluže kao omotač za jaja koja ćemo šarati lukovinom i listićima prolećnih biljaka. Međutim, ove ženske čarape mogu da imaju daleko širu primenu u domaćinstvu.

Samo ih operite i odložite na sigurno mesto, jer nikad ne znate kad će vam zatrebati. Evo za šta sve mogu da vam posluže:

Detektiv za pronalaženje sitnih predmeta

Ako ste negde u kući (posebno iza kauča ili na tepihu) zaturili minđušicu ili neku drugu malenu stvar, ne treba da se pomirite sa sudbinom i odustanete od potrage. ? Na cev usisivača postavite najlonku, pričvrstite je gumicom i krenite da usisavate. Željeni predmet brzo ćete pronaći, a usisivač ga neće usisati, već će ostati na najlon-čarapi.

Foto-ilustracija: Foter/How can I recycle this Foto-ilustracija: Foter/How can I recycle this

Čuvar ukrasnog papira

Papir za uvijanje poklona jednostavno možete da spakujete u odsečenu nogavicu najlonke i tako osigurati da se rola ne odmotava, a papir ne izgrebe.

Foto-ilustracija: Foter/Some_legs Foto-ilustracija: Foter/Some_legs

Skupljanje dlaka ljubimaca

Zamotajte stare najlonke u kuglicu i njome pređite preko kauča. Tako ćete brzo i jednostavno ukloniti dlake koje je vaša kuca ili maca posejala po trosedu.

Foto-ilustracija: Foter/april-mo Foto-ilustracija: Foter/april-mo

Pronađite ogrebotine na drvenom nameštaju

Ako želite da bez šmirglanja jasno vidite koje bi delove nameštaja trebalo prelakirati, pređite najlon-čarapama preko spornog komada, i svi izgrebani delovi će uskoro biti razotkriveni.

(Telegraf.rs / Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kolega

    3. avgust 2015 | 14:55

    Peti nacin da iskoristite stare najlonke je da sa njima odete u pljacku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA