Na dijeti ste? Onda ćete razumeti ovih 10 muka!

Kada žene kojima se "lepi" svaki zalogaj konačno krenu na dijetu, obično uz činjenicu da će biti gladne dobijaju i neke psihičke barijere koje im izazov mršavljenja čine znatno težim

  • 1

Svaka žena koja je bar jednom držala (ili pokušala da drži) neku dijetu zna da gubljenje kilograma nije lak zadatak.

Bez obzira na to da li ste se "uhvatili" neke brzopotezne dijete kojom ćete dobiti instant fit formu pred odlazak na more ili treba da smršate po preporuci lekara, sigurno ste se tokom novog režima ishrane susreli s ovim problemima.

Ogledalo je vaš neprijatelj

Rezultate mršavljenja nemoguće je primetiti u ogledalu nakon samo nekoliko dana dijete. Zato vas obično ogledalo u tim danima nervira jer ne reflektuje sav napor i znoj koje ulažete u gubljenje kilograma. Isto važi i za vagu.

Razmišljate o hrani ceo dan

Ljudska psiha je takva da uvek želimo ono što ne možemo da dobijemo. Zato i kada držimo dijetu mi baš ceo dan razmišljamo o hrani. Štaviše, tada o hrani razmišljamo mnogo više nego kada nismo na dijeti.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Hrana je čvrsto povezana s emocijama

Većina osoba se prejeda zbog emotivnih problema u životu, pa dijeta često ne daje rezultate ako samo korigujete unos hrane, već je neophodno i da se pozabavite sopstvenom psihom.

Ne podnosite vežbanje u sali punoj fit devojaka

Svaka žena koja je na dijeti strahuje od odlaska u teretanu, na aerobik ili pilates gde su svi već u odličnoj formi i puni samopouzdanja. Suprotno uveravanjima trenera, vi znate da vežbanje u društvu fit osoba nije dobar motiv za vas.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zabrinuti ste za svoje zdravlje

Višak kilograma nepovoljno utiče na zdravlje celog organizma. Kada krenete na dijetu vi ste već uveliko opterećeni sopstvenim pritiskom, povišenim holesterolom i mogućnostima da dobijete neka ozbiljna oboljenja poput dijabetesa.

Teško se nosite s glađu

Bez obzira na to na kojoj ste dijeti, dobar način ishrane podrazumeva konzumiranje manjih, ali češćih obroka tokom dana. Za one koji uživaju u hrani to je pravo mučenje, pa se zbog malih porcija osećaju non-stop gladno.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Mršavi ljudi vam idu na živce

To su obično one srećnice koje se na sva zvona hvale da jedu sve što požele, kada žele i u velikim količinama, a da ne dobiju ni gram. Da stvar bude gora te žene izgledaju fit i bez treninga i vi jednostavno ne možete da ih podnesete.

Izbegavate drugarice koje nisu na dijeti

Propisan način ishrane i vežbanja zahteva velika odricanja i dobru organizaciju. Neretko sa sobom morate da nosite dijetalne obroke, pa ste prestali da izlazite s drugaricama nakon posla što se negativno održava na vaš društveni život.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Osećate se kao da vas svi osuđuju

Osobe s viškom kilograma pate od manjka samopouzdanja, pa svaki pogled upućen u vašem smeru doživljavate kao osudu. Zato radije birate da se povučete u sebe i manje komunicirate s ljudima u okruženju.

Strahujete od jo-jo efekta

Vi najbolje znate koliko ste se borili za svoju novu figuru i normalno je da strahujete da ćete vratiti sve izgubljene kilograme. Jer ako bi se to dogodilo, niste sigurni da biste opet imali snage da istrajete u nekoj dijeti.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs /Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA