ZBOGOM, NAPORNI TRENINZI: U vinu je spas!

Ako biste da budete u formi, ali vas baš mrzi da krenete na treninge, ima leka. Verovali ili ne, čaša vina ima isto dejstvo na telo kao sat vremena intenzivnog vežbanja

  • 4

Ovo su odlične vesti za sve lenštine, koji vole da uživaju u dobrom vinu! Naučnici sa Alberta univerziteta u Kanadi otkrili su da rezveratrol, sastojak koji se nalazi u crnom vinu, ima slično dejstvo na naš organizam kao vežbanje.

Da li alkoholna pića stvarno mogu da budu lek?

Ovo je najbolji način da poboljšate jeftino vino! (VIDEO)

Autor projekta i vođa istraživačkog tima, Džejson Dik, tvrdi kako čaša crnog vina poboljšava naše fizičke sposobnosti, a na rad srca i snagu mišića ima isti efekat kao sat vremena u teretani.

- Smatram da rezveratrol može mnogo da pomogne ljudima koji žele da budu fit, ali fizički su iz određenih razloga u nemogućnosti da vežbaju. Ovaj sastojak vina mogu da koriste i oni koji žele da poboljšaju rezultate treninga - pojašnjava Dik.

Dakle, osim što je crno vino odlično u borbi protiv demencije i tumora, sada je dokazano da pozitivno utiče i na srce, ali i formu. Naravno, pod uslovom da se ne preteruje!

Želite mišljenje stručnjaka? Konsultujte se sa sertifikovanim lekarima u samo tri klika na Eklinika.rs.

(Telegraf.rs / PopDust)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA