Evo šta sve možete da uradite s NOVINAMA, a da ih ne čitate!

Danas se uz prvu jutarnju kaficu skroluje za informacijama na pametnim telefonima, tablet uređajima i račnunarima. A dnevne novine? Pa, s obzirom na to da su u njima uglavnom vesti koje su internetu bile objavljene juče, one se u savremeno doba listaju iz potpuno drugih razloga...

  • 2

Zahvaljujući internet portalima kao što je Telegraf.rs, koji vas o vestima i događajima iz zemlje i sveta obaveštavaju istog trenutka kada su se zbili, ljudi danas dnevne novine kupuju ne da bi ih čitali, već samo kad im zatrebaju u potpuno druge svrhe od prvobitne namene.

SAČUVAJTE DRVO, ČITAJTE TELEGRAF: Novine godišnje poseku 173 miliona stabala, mi nijedno (FOTO)

"KOJA JE DAMA OŠIŠALA SVOJU ŠUMU"? Ovo je DOKAZ da su pre 120 godina SRPSKI TABLOIDI bili SUROVIJI nego danas! (FOTO)

Evo za šta sve mogu da vam posluže:

Za potpalu

Kad treba da se založi šporet ili peć, važi samo jedno pravilo: što jeftinije novine, to se brže razgori vatrica. Stvar je u tome što bi papir trebalo da bude što manje mastan i što tanji, jer tako bolje gori i manje dimi.

Foto: Wikipedia Foto: Wikipedia

Za uvijanje poklona

Ukoliko vam je zafalilo ukrasnog papira za pakovanje prazničnih poklona, ništa lakše! Izaberite neku zabavnu stranicu ili ilustraciju iz dnevnih novina i uvijte svoj dar. Ako odaberete rubriku zanimljivu primaocu poklona, sigurno vam neće zameriti, već ćete se zajedno siti ismejati.

Za sušenje mokre obuće

Ako vam cipele ili čizme propuštaju vodu, a vi niste uspeli da izbegnete da ugazite u lokvu vode ili istopljenog snega, pomoću novina ćete ih osušiti očas posla. Zgužvajte hartiju, pa od nje napravite lopticu koju ćete preko noći ostaviti u obući. Sutradan će cipele biti suve ko barut.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Za putovanje, selidbe i skladištenje novogodišnjih ukrasa

Da biste sačuvali svoje dragocenosti od lomljenja, skoknite do trafike po novine. Pažljivo zamotajte svaki predmet i budite bez brige! Na ovaj način bezbedno možete u koferu da prenesete i flašu omiljenog pića, čak i ako putujete avionom.

Zaštitite česme

Tokom zimskih mrazeva, veoma je važno dobro zaštititi sve slavine koje se nalaze u dvorištu, pomoćnim prostorijama ili spoljnim delovima kuće od smrzavanja. To ćete najbolje uraditi, ako najpre ispustite svu vodu, a potom česme i cevi obložite debljim slojevima hartije, pa dodatno uvijete plastičnom kesom.

Foto-ilustracija: Foter/Found Animals Foto-ilustracija: Foter/Found Animals

Izbegnite posekotine

Ako ste razbili čašu ili neki sud, sitne parčiće stakla, kristala ili porcelana najbolje ćete pokupiti pomoću navlaženog novinskog papira, za koji će se staklići sao zalepiti.

Izvucite auto iz blata ili snega

Ukoliko vam se točkovi zaglave u blatu ili snegu, ne morate odmah da zovete šlep-službu. Pred sva četiri točka rasporedite po jedne dnevne novine i očas posla ćete se izvući iz problema.

Foto-ilustracija: Foter/FortuneCris Foto-ilustracija: Foter/FortuneCris

Da vam frižider zamiriše

Ukoliko ne želite da vam deo frižidera u kojem skladištite povrće smrducka, policu obložite novinama, koje će upiti svu vlagu, ali i upiti miris truleži, ukoliko namirnice ostavite unutra duže vreme.

Zrele jabuke i kruške, ali nezreli paradajz

Da biste sprečili voće da istruli, ali i da se trulež proširi s jedne voćke na drugu, svaku jabuku ili krušku pojedinačno zamotajte u list hartije. Takođe, ukoliko ste kupili zeleni paradajz, on će brže sazreti ako ga umotate u novine.

Foto-ilustracija: Foter/katerha Foto-ilustracija: Foter/katerha

Za savršene prozore, ali i mir u kući

Ovo svaka iskusna domaćica zna, ali nije zgoreg ponoviti. Za blistavo čiste prozore, stakla istrljajte novinskom hartijom, a ako vaša deca tek uče da slikaju vodenim bojama (ili je vaš muž rešio da kreči), nameštaj, tepihe i podove najbolje ćete zaštiti upravo ovakvim papirom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ogi

    30. decembar 2015 | 16:54

    Štampane novine,čitam svaki dan kao i el.medije.To je valda normalno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA