PIJEŠ, A NE BOLI GLAVA: Ove alge u potpunosti sprečavaju mamurluk

Da li biste voleli da postoji nešto što možete da popijete, a što će u potpunosti sprečiti mamurluk? E pa, ova alga je baš to

  • 1

Svima nam je poznato šta se dešava ujutru, posle lude noći u kojoj se popilo malo više alkohola - mamurluk ume da bude toliko jak da čak obećamo sebi da nikad više nećemo da pijemo. 

Očistite svoja PLUĆA za samo 3 dana! (RECEPT)

Tome bi na put mogla da stane jedna vrsta alge koja se zove "Chlorella". Svi mi znamo razne recepte protiv mamurluka, poput kisele čorbe, ali nijedan od tih "aspirina" ne deluje trenutno i ne otklanja posledice pijanstva u potpunosti.

Hlorela spada u jednoćelijske organizme, a njena neverovatna svojstva detoksikacije su je odmah lansirala među supernamirnice.

- Svetlozelena boja pokazuje snažno prisustvo hlorofila, što znači da je to veoma moćno sredstvo za prečišćavanje jetre - kaže nutricionista Niki Ostrover.

Alga nema neželjenih efekata, pa se može uzimati svakodnevno. Bogata je proteinima, gvožđem, magnezijumom i cinkom, podiže imunitet, štiti od bolesti i neutralizuje sve vrste toksina.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ali, najimpresivnije od svega je što toliko moćno prečišćava organizam da može u potpunosti da blokira štetno delovanje alkohola tako što ga jednostavno izbaci iz organizma.

U čemu je tajna?

Hlorela ima sve sastojke kojih nas alkohol lišava, međutim, delovaće samo ako se uzme barem dva sata pre pijane noći, kako bi snabdela organizam nutrijentima u tolikoj meri da alkohol jednostavno ne može da nas iscrpi.

Ukoliko niste popili pravo more alkohola, nanjverovatnije nećete osetiti nikakve posledice. Naravno, to zavisi i od opšteg stanja organizma, a ova alga nije nikakav čarobni lek. Ali, njena moć detoksikacije, kad je alkohol u pitanju, ne može da se poredi ni sa čim.

(Telegraf.rs / DailyMail)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    9. januar 2016 | 12:43

    Dobra reklama da se pije sto vise,a sta ima da se spreci ludilo dok se cuga,malo ko je napravio sranje mamuran

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA