Kad smo bili klinci, to su bile NAJJADNIJE patike na svetu! A sada je njima oduševljen VOGUE! (FOTO)

Nekad je bilo sramota pojaviti se u njima na ulici, a danas su “startas” patike toliko "cool" da su modno osvešćene devojke poludele za njima

  • 38

Ako ste odrastali osamdesetih godina u SFRJ, sigurno se sećate ne baš udobnih belih, plavih ili roze “startas” patika, koje smo, pored crnog trikoa ili šorca sa belim petokrakama, svi nosili na časovima fizičkog.

Nekad je bila preslatka devojčica sa "Plazme", a danas... (FOTO) (VIDEO)

SEĆAMO IH SE SA SETOM: Ovo su bile najpopularnije cigarete u SFRJ (VIDEO)

U to vreme, nama su one predstavljale simbol ružnoće i nosili smo ih samo jer su bile proizvedene u Jugoslaviji i jer nismo sebi mogli da priuštimo neke druge.

Međutim, danas su patike iz Borova našle svoje mesto u svetu visoke mode! Verovali ili ne, čuveni “Vogue” savetuje devojkama da će, ako u “startas” patikicama odu na romantični dejt s dečkom, sigurno osvojiti njegovo srce.

Photo: (From left) Courtesy of net-a-porter.com; Courtesy of pintrill.com; Courtesy of Chanel; Courtesy of startas-usa.com Photo: (From left) Courtesy of net-a-porter.com; Courtesy of pintrill.com; Courtesy of Chanel; Courtesy of startas-usa.com

Iako ove patike na Balkanu mogu da se nađu za dvadestak evra, pa i manje, one u SAD nisu nimalo jeftine i prodaju se po ceni od čak 80 dolara (74 evra). 

Modeli i onaj starinski logo skoro da se uopšte za sve ove decenije nisu promenili. Jedina novina je što sada startas dolaze u mnoštvo boja i dezena, pa čak i ovom ružičastom, s belim jednorozima.

Ako imate svoje uspomene na “startas” patike, napišite nam  u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    19. januar 2016 | 14:02

    Није тачно да је било срамота носити стартас.

  • Neverni Toma

    19. januar 2016 | 17:30

    Nosile su se "CONVERSE ALL STAR", a " startas", " sangajke" na casu fizickog u sali!

  • Akhenaton

    19. januar 2016 | 20:48

    Pa i starke su bile patike koje je nosio najniži stalež u SAD pa su sad najveći hit.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA