Jela sam samo tri jabuke dnevno i samo što nisam umrla! Ispovest ANOREKSIČNE manekenke će vas naježiti

Ako se bavite modom, možete da očekujete mnogo neprijatnosti, ali i da vam život bude ugrožen. Ovo je iskustvo jednog od najboljih modela sveta

  • 8

 

Foto: Facebook/Jamais assez maigre - Victoire Maçon Dauxerre Foto: Facebook/Jamais assez maigre - Victoire Maçon Dauxerre

U poslednje vreme je javnost prilično obaveštena o karijeri supermodela, pogotovo o njihovoj slaboj ishrani. Nije retko da manekenke oboljevaju od anoreksije i drugih bolesti. Međutim, i dalje je retko da neko iz ovog sveta zaista otvoreno priča o svom iskustvu.

Ova devojka je imala samo 25 kilograma i doktori su joj dali 2 dana života, a onda se dogodilo čudo (FOTO)

Bila sam živi leš, a danas sam ponosna na svoje telo! Ispovest bivše anoreksičarke će vas oduševiti

Viktorija Doser, francuski model, je dugo mislila da je rođena pod srećnom zvezdom, piše Jutarnji list. Život joj se odvijao kao u najlepšim romanima, dok nije shvatila kakvu je "cenu" mogla da plati.

Viktorija Mason Doser, bila je u kupovini sa svojom majkom kad je naletela na modnog agenta. Pošto je tada bila student, ponuda da počne da radi za jednu od najprestižnijih modnih agencija "Elit" za nju je bila ostvarenje sna.

Za veoma kratko vreme se probila i dobila da radi modne revije za najveće modne dizajnere. Putovala je svuda po svetu i upoznavala različite ljude i kulture, što je za nju u prethodnim godinama mogla da bude samo mašta.

Međutim, ubrzo je shvatila da je zarobljena u svetu izrazito mršavih tela i da ako želi da nastavi tim putem, mora značajno da promeni ishranu. Tačnije, gotovo u potpunosti je morala da odustane od hrane.

Niko mi nikad nije rekao da moram da smršam, ali šta drugo znače reči: "Slušaj, sledeći vikend ćeš radiš određenu reviju, odeća će biti veličine 32-34 i ti moraš da staneš u nju! - govori francuski model.

Viktorija je počela da se izgladnjuje. Izgubila je 10 kilograma za dva meseca, a jela je uglavnom samo tri jabuke dnevno u kombinaciji sa mineralnom vodom da bi zavarala glad. Jedina prava hrana koju je ponekad unosila je parče piletine ili ribe.

Strategija mršavljenja bila je uspešna i devojka visoka 174 cm spala je na samo 54 kg.

Viktorija je radila revije u Njujorku, Milanu, Parizu... Radila je za prestižne modne kuće i upala je među 20 najtraženijih modela na svetu. Ova prezaposlenost je svima ličila napredivni "zvezadni" zivot, čak i njoj, dok se nije suočila sa opasnošću.

Od gladi bi se sve češće onesvešćivala, dok to nije eskaliralo i dešavalo se po nekoliko puta dnevno. Pored toga, izgubila je menstruaciju, počela da gubi kosu, dobila je osteoporozu i razvila tešku anoreksiju.

- Fotografi su u Fotošopu dodavali modelima obline i obraze, iako vam devojke koje rade u modi neće to priznati. Ko želi da radi, o ovome ćuti, to je pravilo.  Devojke su zadužene da jedu kad su novinari u blizini da bi izbegle kritike, a posle bi morale da povraćaju - seća se Viktorija.

Foto: Facebook/Jamais assez maigre - Victoire Maçon Dauxerre Foto: Facebook/Jamais assez maigre - Victoire Maçon Dauxerre

Doserova je u ovom haosu od života, koji je trajao osam meseci, pokušala da se ubije. Tada je odlučila  da više nije želela da ćuti.

- Niko mi nije verovao. Govorili su mi da imam život iz snova, a u stvarnosti sam bila depresivna i nesrećna - iskreno priča Viktorija.

Sa 23 godine je odlučila da ostaviti modu i da o svom iskustvu napiše knjigu "Nikad dovoljno mršava: Dnevnik jednog top modela". U knjizi iskreno opisuje okrutan svet mode i na šta su devojke prisiljene da bi opstale.

- Karl Lagerfeld je jednom rekao da "Šanelovi kostimi ne stoje ženama koje imaju grudi". Ali, žene po definiciji imaju grudi! Zašto ne dizajniraju odeću za žene? To je suludo! - rekla je Viktorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Unitedstatesofserbia

    17. februar 2016 | 13:59

    Može da se jede i deset kila jabuka i deset kila pomorandži dnevno.... Ako se ne unose masti i belančevine organizam jede sebe iznutra@

  • Samoneko

    17. februar 2016 | 23:08

    Svaka čast što se izborila i progovorila zbog drugih devojaka

  • Boki

    18. februar 2016 | 07:48

    Karl Lagerfeld je nasao da prica kako zena treba da izgleda hahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA