Ako stalno budete jeli OVO imaćete 50 odsto više šanse da dobijete RAK PLUĆA!

Niste pušač? Divno! Ali, to nije dovoljno da vas sačuva od opakog kancera. Morte da obratite pažnju i na ono što jedete

  • 10

Ako ste se pitali kako to da neko ko nikad u životu nije zapalio cigaretu, a pritom je živeo zdrav život negde na selu, daleko od gradske vreve i zagađenja, može da oboli od raka pluća, sada nauka ima odgovor na to pitanje.

Ako ovo jedete, TEŠKO da ćete ikada dobiti rak

Čuli ste sigurno za ugljene hidrate. U pitanju su namirnice koje našem organizmu daju energiju i vitalnost. Međutim, kada se s njima preteruje, postoji opasnost od prekomernog gojenja, dijabetesa i drugih zdravstvenih problema.

Najnovija studija, objavljena u žurnalu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, dokazala je da česta konzumacija ugljenih hidrata, a naročito onih sa visokim glikemijskim indeksom - poput belog hleba, kornfleksa, ekspandiranog pirinča – povećava rizik od raka pluća za neverovatnih 49 odsto.

Što je najgore, posebno su ugroženi upravo nepušači, jer kako statistike pokazuju, bitku sa ovom bolešću izgubi 12 odsto baš onih osoba koje su se sve vreme čuvale od duvanskog dima.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    9. mart 2016 | 09:07

    Eto, a do juce je kornfleks za dorucak bio jako zdrav.

  • Pera dileja

    9. mart 2016 | 09:35

    Znaci bolje da smo palili cigarete ako vec preterujemo sa ugljenim hidratima

  • srki munze

    9. mart 2016 | 09:18

    Ma najbolje travu da jedemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA