OTKRIVEN CENTAR ZA ZLO: Zbog OVE tačke u mozgu postoje ubice, siledžije i psihopate!

Ako ste se nekad zapitali zašto su neki ljudi agresivniji ili pokvareniji od drugih, nauka konačno ima odgovor. Evo gde se skriva koren sveg zla

  • 3

Želeći da saznaju može li se misao o lošoj nameri videti u mozgu pre nego što dođe do negativnog ponašanja, istraživački tim sa Univerziteta u Njujorku otkrio je deo mozga koji se zaista aktivira pre nego što osoba postane agresivna.

Ukratko, oni su otkrili da se pre agresivne reakcije uključi jedna tačka hipotalamusa - dela mozga zaduženog za kontrolu telesne temperature, gladi i sna. Na osnovu toga zapravo je moguće primetiti rane znakove potencijalnog nasilja, uhođenja, maltretiranja i seksualne agresije te ih i sprečiti pre nego što se dogode, piše britanski Telegraf, prenosi 24sata.

OVO JE JEDINA PRAVA ISTINA O VAKCINAMA U SRBIJI: Bez imunizacije, HILJADE DECE ĆE UMRETI I ZAVRŠITI U INVALIDSKIM KOLICIMA!

- Našom studijom uspeli smo da detektujemo moždanu aktivnost koja je neophodna za agresivne namere koje se javljaju u trenutku kada se životinja sprema za napad, objasnio je doktor Daiju Lin - asistent profesor na Institutu za neurologiju na univerzitetu u Njujorku.

Hipotalamus gif

Ovo otkriće moglo bi da dovede do razvoja lekova kojima bi se moglo kontrolisati nasilno ponašanje, bez potrebe za sedativima ili fizičkim sprečavanjem. U teoriji bi trebalo biti moguće računarsko kontinuirano motriti moždanu aktivnost pa bi zdravstvene ili bezbednosne službe mogle da reaguju pre nego što dođe do nasilnog incidenta.

Zašto je STVARNO VAŽNO da pijete dovoljno vode svakog dana i KOLIKO JE TO

Ukoliko vas to podseća na neki film, u pravu ste. Ostvarenje "Suvišni izveštaj" (Minority Report) pozabavilo se upravo ovom tematikom i prikazao nam mračni svet budućnosti u kojem se ljudima čitaju misli i emocije.

Foto: Dreamworks/Promo Foto: Dreamworks/Promo

Mogućih etičkih problema pri proizvodnji lekova svesni su i sami naučnici. Naime, potiskivanje bilo koje vrste emocije zapravo je onemogućavanje slobodne volje i, na neki način, zadiranje u ljudsku prirodu.

Deda Božo je preživeo DVA RAKA i sad je ZDRAV KO DREN! Ovo je njegova priča (RECEPT) (VIDEO)

- Ciljanje na taj deo mozga s namerom da se izbegne agresija ostaje samo daleka mogućnost, čak i u slučaju da se reše svi etički i legalni problemi. Naši rezultati stoga sugerišu da bi ventrolateralni deo ventromedialnog hipotalamusa trebalo i dalje istraživati i to s namerom da se nađe rešenje za korekciju nasilnog ponašanja - zaključio je dr Lin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    16. mart 2016 | 01:38

    Sad shvatam zasto pojedinci zive od mrznje .Nisu oni bez mozga imaju ga ali samo deo mozga

  • Шоне

    15. mart 2016 | 21:08

    Да тога није,како човек да се бори буде обичан пасивац.

  • Ajnstajn

    16. mart 2016 | 13:16

    Cudim se sto nisu stavilu Čaka a ne Kruza xD

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA