CELOG ŽIVOTA SU NAS LAGALI: Parama ipak može da se kupi sreća

- Džaba mu novac i bogatstvo, kad ne može sreću da kupi! - Koliko puta ste čuli ovako nešto? Svi to pričaju, ali nisu u pravu

  • 4

Od detinjstva slušamo priče kako novcem može da se kupi sve, ali sreća i ljubav ne mogu. Međutim, savremena otkrića govore nešto sasvim suprotno od toga.

Nova studija britanskog Kembridž Univerziteta tvrdi da je istina da "novac kupuje sreću".

Iako su ranija istraživanja tvrdila kako nema korelacije između bogatstva i sreće, istraživači sa Kembridža smatraju da - kada se novac troši na kupovinu prilagođenu ličnosti potrošača, sreća je realan ishod.

Prema istraživanju, sreća je veća ukoliko se novac potroši "na dugoročno" odnosno na putovanje, kulturno ili neko drugo dešavanje nego na stvari odnosno odeću, hranu ili kozmetiku.

Istraživanje ipak ističe kako je važno da se trošenje novca podudari sa istaknutim osobinama čovekove ličnosti odnosno kada novac koji trošimo zadovolji naše psihološke potrebe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Teasu

    14. april 2016 | 12:09

    Pa, naravno da novcem kupujemo sreću! Ako želimo sebe i druge da obradujemo, moramo imati i s čime. Ne može se sve kupiti, al većinu stvari, koje čine svakodnevni život, mi plaćamo i kupujemo... To je floskula, kojom tešimo sebe i druge, kada para nememo tj. "nije sreća para puna vreća.. "

  • Warhammer

    14. april 2016 | 12:30

    A koliko kosta kultura?

  • victoria

    14. april 2016 | 13:52

    U Svetom Pismu pise da je ljubav prema novcu koren svakog zla. Ne pise da je novac sampo sebi, nego gramzivost i sebicnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA