≫ 

Postoji 99% šanse da ovo radite upravo SAD, a niste ni svesni da vam uništava zdravlje!

Ako vas često boli glava, imate nesanice, niste koncentrisani na posao ili imate neke slične zdravstvene tegobe, moguće je da vam šteti nešto što koristite svakodnevno

  • 1

Danas teško da postoji dom u kom postoji internet, a da u njemu ne postoji barem jedan ruter pomoću koga se bežičnim putem na mrežu kače svi mogući uređaji koji koriste net, poput pametnih telefona i računara.

IMATE SLAB WI-FI U KUĆI? Evo kako da dobijete najbolji signal

Internet vam je spor jer OVO držite na lošem mestu u stanu!

Međutim, ruteri emituju elektromagnetne talase ili VLAN signale, koji mogu da budu opasni po zdravlje čoveka. Britanska zdravstvena agencija sprovela je istraživanje u kojoj se pokazalo da ruteri loše utiču na razvoj biljaka, ali i na zdravlje ljudi.

Ovo su posledice preterane izloženosti Wi-Fi zračenjima:

- konstantne jake glavobolje

- hroničan umor

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- nesanica

- bol i zujanje u ušima

- pad koncentracije

Foto-ilustracija: Flickr/Kansir, Profimedia Foto-ilustracija: Flickr/Kansir, Profimedia

S obzirom na to da je u današnje vreme nemoguće zamisliti život bez interneta, malo je toga što možemo da uradimo kako bismo se zaštitili od negativnih uticaja tehnologije.

Za početak, pokušajte da ne spavate u prostoriji u kojoj se nalazi mnogo uređaja povezanih na net. Kad god možete, barem noću dok svi spavaju, isključite WiFi kako na telefonima, tako i sam ruter.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

Isto tako, bilo bi dobro da ruteru ne bude mesto u prostorijama u kojima se stalno boravi, poput kuhinje, spavaćih ili dnevne sobe, već bi bilo pametnije da ga smestite u predsoblje ili neku manje prometnu sobu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    17. maj 2016 | 17:03

    Ovo je tacno 100%....kompjuter,lap top I 4 mobilna telefona su non-stop prikacena na net...pa I mozak ce da nas boli a ne samo glava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA