BESNI STE NA ŠEFA, DRŽAVU ILI PARTNERA? Evo zašto je to ODLIČNA STVAR!

Najnovija istraživanja su dokazala da bes može da bude izuzetno produktivna emocija i da donosi mnoge pogodnosti, čak i za zdravlje. Samo treba da znate kako da ga koristite

  • 1

Svaka emocija je prirodna, pa čak i ona negativna. Što pre prihvatite činjenicu da su vam sve vrste osećanja zapravo prijatelji, to ćete više koristi moći da izvučete iz njih. Čak i bes može da bude dobar za vas, ali i za vaš mozak.

UZ OVAJ LEK, SVE ĆE VAM BITI LAKŠE: Otkrivena tableta koja pojačava mentalne sposobnosti

NAUČNICI KONAČNO DOKAZALI: Igranjem tetrisa ćete postati pametniji! (VIDEO)

Ljudi često potiskuju negativne emocije da bi ispali dobri ili da bi bili prihvaćeni u društvu.

Međutim, postoje situacije u kojima možete da pretvorite negativne emocije u svoju korist i tada ne treba da ih sputavate. Ono što je važno je da dobro razmislite koje su to situacije, piše Life Hack.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Ako dobro razmislite, možete da zaključite da su ljutnja i bes negativna osećanja, ali energija koja ide uz njih može da se upotrebi za nešto zaista konstruktivno.

Kada se koristi ta energija vaš mozak "jača", cirkulacija krvi kroz njega je pojačana, pa je bolja i koncentracija i memorija.

Ovo znači da je bes jako delotvoran za mozak.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Iako je bes vrlo destruktivan za vaš svakodnevni život, njegova "ubitačna" energija može da se iskoristi u mnogim kriznim situacijama. Naime, ako treba da se odbranite, ovu energiju možete da usmerite na protivničku stranu, tako što ćete je upakovati u "argumente" do kojih ste došli apsolutnom koncentracijom dobijenom upravo iz energije besa. Tako ćete delovati moćno, sigurno i samouvereno, što baš uvek prolazi u ovakvim "pričama".

Takođe, ukoliko iskoristite potencijale besa, vaša kreativnost može da bude na najvišem nivou. To su situacije u kojima se postižu vrhunski rezultati.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Studije na ovu temu ukazuju da produktivnost besa zavisi i od izbora situacije i od osobe.

Na primer, bes može da bude vaš saradnik u pregovorima ili u vođenju poslova, ali je jako bitno koliko su osobe preko puta vas osetljive. Ovo morate da imate u vidu, kada pretvarate negativnu emociju u pozivivnu, ako želite da ishod bude dobar po vas. Iskoristite sve svoje znanje i iskustvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cveta

    21. maj 2016 | 13:12

    Znaci moj mozak je super, posto sam stalno besna na muza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA