≫ 

Obrve su vam tanke, retke i nikako da porastu? Saznajte šta je razlog

Iako retke obrve pripisujete godinama, to treba da vam bude najmanja briga. Da li ste znali da sami možete da upropastite sopstveni izgled i to iz najbolje namere?

  • 2

Mnoge žene se žale kako im se vremenom proređuju obrve i kako gotovo skroz gube oblik. Ipak, to nije posledica starenja, već njihovog nepravilnog negovanja.

Zašto vam jedna obrva uvek super izgleda, dok je druga katastrofa

Evo kako da pravilno čupate obrve

Poslednjih nekoliko godina su na ceni zdrave, guste obrve, što mnoge žene dovodi do ludila.

Predivne obrve, kakve ima Lili Kolins ili Kara Delevin, samo su san žena kojima dlačice iznad očiju više jednostavno ne rastu, piše Marie Claire, a prenosi Index.

Ako ste odrasli u devedesetima, velika je verovatnoća da se i vi ubrajate u ovu grupu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Naime, tada je bilo supermoderno da imate tanke obrve u vidu crtica, u stilu Pamele Anderson, pa ste ih čupali do besvesti i ostavili trag koji ćete sada teško da popravite.

Stručnjak za obrave Sania Vucetaj je objasnila da postoji nada i da je preterano čupkanje samo jedan od razloga zbog kojeg obrve ne rastu.

Sania tvrdi da većina žena obrve tretira kao kožu lica, a ne kao kosu, što je velika greška.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Svi znamo da "začepljenje" korena kose izaziva većina kozmetičkih proizvoda, jer ne dozvoljava ili usporava novi rast dlačica, a isto je i sa obrvama.

Na njih svakodnevno stavljamo losione, kremu, proizvode za obrve i senke, čime začepljujemo folikule dlaka i ne dozvoljavamo njihov rast.

Sania tvrdi da njene klijentkinje, prema njenom uputstvu, izbegavaju stavljanje krema i sličnih proizvoda na obrve i da su rezultati odlični.

Foto: Wikipedia Peter Duhon from New York City/Christopher Macsurak Foto: Wikipedia Peter Duhon from New York City/Christopher Macsurak

Dakle, tretirajte obrve kao kosu, a ne kao kožu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RESENJE

    26. jun 2016 | 08:30

    Iscedite sok od belog luka, od recimo 2,3 čena , I te kapi soka koje dobijete nanesite na obrve. Beli luk ima moc da razredi dlake, oporavi I ubrza rast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA